Ce facem în Brașov?

Brașov, ROMÂNIA – 

Astăzi mergem la pas prin centrul Brașovului și adunăm impresii, multe impresii pentru voi, cititorii acestui blog. Este important să vă spun că ne aflăm în unul dintre cele mai frumoase orașe ale României și în județul care atrage cei mai mulți turiști străini. 

Am venit pentru un weekend la Brașov. M-am cazat la un hotel situat în Piața Sfatului. Am avut noroc de vreme bună pe parcursul celor trei zile. M-am întors acasă cu multe impresii pozitive despre Brașov și am avut parte de o experiență de călătorie foarte frumoasă. După această vizită la Brașov am ajuns la concluzia că este orașul în care mi-ar plăcea să locuiesc. Vă invit să descoperiți un oraș liniștit, curat, bogat în atracții turistice și oportunități de distracție.

1. Stăm la o cafea în Piața Sfatului

În primele ore ale dimineții mergem în Piața Sfatului. Ne așezăm la o terasă și comandăm o cafea fierbinte și aromată. În jur e liniște, soarele e pe cer, ne este puțin frig și stăm cu gândul la cafea. Suntem în inima Brașovului. Bună dimineața!

Cafea_brasov

2. Ne plimbăm prin centrul Brașovului

Mergem la pas pe străzile înguste și întortocheate ale Brașovului și admirăm arhitectura clădirilor vechi. Intrăm în magazine, stăm cu ochii pe suveniruri și vrem să ne luăm „amintiri” acasă. Pe străzi întâlnim bicicliști, cupluri ținându-se de mână, turiști străini cu hărți, copii cu înghețată și tineri cu nasul în telefon. Ne plimbăm prin parcuri, descoperim monumente, vizităm biserici și vedem ce au de spus localnicii.

plimbare_Brasov

3. Vizităm Biserica Neagră

Se află lângă Piața Sfatului și e considerată un simbol al orașului. Construită în anul 1383, lăcașul s-a păstrat până astăzi în cele mai bune condiții. Locul îți prezintă o adevărată lecție de istorie și îți oferă o emoție specială. Merită trăită!

biserica_neagra

4. Intrăm în Casa Sfatului

E un important monument de arhitectură și poate cel mai vizitat loc din Brașov. Casa Sfatului găzduiește în prezent Muzeul Județean de Istorie. Profităm de această ocazie și intrăm să vedem colecțiile muzeului: ceramică și unelte din epoca fierului, mobilier vechi, arme, monezi, documente rare și multe altele.

casa_sfatului_brasov

5. Mergem la Prima Școală Românească

Clădirea datează din anul 1495. Aici au început cuvintele să aibă sens, să apară primul tipar, primul manual, prima biblie, prima gramatică, primul dicționar. Este vorba de Prima Școală românească, instituția care a dat startul unei noi societăți românești. Un bilet de intrare costă 10 lei.

prima_scoala_romaneasca_brasov

6. Panorama orașului Brașov

Urcăm cu telecabina în vârful muntelul Tâmpa și admirăm panorama orașului Brașov. Ajungi sus în 2-3 minute, iar prețul unui bilet dus-întors este 16 lei. Există și un traseu pe jos care durează o oră. Cei care vor să se aventureze n-au decât să străbată potecile.

DSCF1003

Text&Foto: Mircea Mitrofan

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s