Călător prin Munții Bucegi

Munții Bucegi, ROMÂNIA –

Am așteptat două ore ca să urc în această telecabină. Aveam deja o curiozitate enervantă. Am urcat cu încă 25 de turiști. Eram al 26-lea. Telecabina pornise. Frica și panica se instalase în cele 26 de inimi. Nu prea aveam aer. Nebunia a durat 14 minute. În fiecare minut credeam și simțeam că în orice moment puteam să mor. Nu-mi explic de ce aveam aceste gânduri.

Am ajuns într-o altă lume. Fără civilizație! Era un spectacol tăcut al naturii. Mergeam, dar nu știam în ce direcție… Îmi plăceau vântul și soarele. Îmi plăcea iarba uscată, plăcut mirositoare.

mircea-mitrofan-parcul-natural-bucegi-1

La 2.216 m altitudine mă simțeam în al 9-lea cer. În spatele meu era Sfinxul. Acesta măsoară 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime, iar originea numelui este datorată asemănării sale cu un cap uman, mai exact cu asemănarea Sfinxului Egiptean, formarea lui fiind datorată eroziunii vântului.

mircea-mitrofan-parcul-natural-bucegi-6

Este pentru a doua oară când am urcat pe munte, dar pentru prima dată în România. În aceste locuri eram pierdut. Nu îmi doream să revin la realitate. Cu capul în nori încercam să realizez că eram suspendat între două lumi. În același timp aveam și un regret că va veni clipa când voi părăsi acest contact mai aproape cu cerul. Încercam să-mi dau seama cum acţionează puritatea sălbatică a naturii asupra mea. Acolo, nimic din ceea ce pare important pentru omul modern nu mai avea vreo semnificaţie reală.

mircea-mitrofan-parcul-natural-bucegi-2

Mi-aș fi dorit să mă lase acolo, în vârful munților. Alergam de nebun. Am alergat dus-întors până la acele smocuri de vegetație. Astfel de specie de conifere nu mai văzusem până acum. Deşi este locul care m-a fascinat cel mai mult, m-am temut să scriu, să tulbur această linişte, să cuprind în câteva cuvinte ceva ce este atât de vast şi de misterios. Promit că voi reveni!

Galerie foto:

012345678dscf1111

Text&Foto: Mircea Mitrofan

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s