Munții Caucaz din Georgia: Rezervația Lagodekhi

DSCI2429

Cum ar fi să vă descriu vacanța din 2013 pe care am petrecut-o între lumină şi umbre? Munţi, văi, peşteri, mănăstiri, castelele pe muchie de prăpăstii, râuri şi lacuri, toate văzute şi simţite cu multă adrenalină şi aventură. Toate acestea s-au întâmplat la începutul lunii lui gustar pe unde am colindat munţii din Caucaz (Georgia).

DSCI2465

A fost primul traseu alpin din viaţă, pe care l-am parcurs alături de 35 de tineri din 6 ţari: Georgia, Armenia, Belarus, Moldova, Slovenia, Germania şi Norvegia în cadrul unui schimb cultural de tineret.

DSCI2466

Această călătorie a fost una inimaginabil de frumoasă.

DSCI2469

Acolo am văzut rezervaţii şi monumente naturale, cascade, mănăstiri şi castele – vestigii ale trecutului istoric georgian şi multe alte perle ale naturii care mi-au ieşit în cale.

DSCI2470

Am mers zeci de kilometri pe jos, şerpuind  prin munţii impresionanţi şi peisaje care îţi taie respiraţia.

DSCI2484

Totuşi, în mijlocul acestor bogăţii am interacţionat cu oamenii simpli, prea obişnuiţi cu acele frumuseţi, care trăiesc ani de zile în acei munţi doldora de nori cu ploaie şi aer curat.

IMG_1707

Transhumanţa este ritualul tuturor generaţiilor care cresc la poalele munţilor, spun ei, fiindcă acolo simt energia naturii şi viaţa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În prima zi am parcurs un traseu de opt kilometri de-a lungul râului Shoma care traversează rezervaţia naturală Lagodekhi (Georgia). Ne-am pornit de la centrul de administrare al rezervaţiei naturale Lagodekhi.

DSCI2480

Stâncile şi pietrele aveau forme fantastice, de poveste. Înaintam cu dificultate, unii dintre noi erau istoviţi de drumul lung şi era necesar să facem mai multe popasuri ca să prindem putere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pentru cei care nu cunosc acest colţ de rai din Georgia, vă spun că rezervaţia Lagodekhi se află la poalele munţilor Caucaz, în regiunea Kakheti şi este o zonă renumită pentru varietatea de specii de arbori şi bogată în reţele hidrografice. Ceea ce a urmat a fost un moment unic pentru că împreună cu prietenul Darko din Germania am ajuns primii la cascada Lagodekhi.

DSCI2496

Un spectacol al naturii deosebit care atinge o înălţime de 40 de metri. Noi, fără să ţinem cont de apa rece ca gheaţa, ne-am aventurat să ne scăldăm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Am îngheţat de frig şi am fugit pe stânci ca să ne bată soarele arzător. Stăteam pe o piatră roşu aprins şi admiram această minune a naturii. Alături ne făceau din ochi pâlcurile de ferigi şi tufele încărcate cu mure gigantice şi foarte dulci. Nu ne gândeam la nimic. Totul era perfect. Acest traseu ne-a oferit posibilitatea să vedem pădurile de foioase, neatinse de secole, arbori seculari de diferite specii şi să ne potolim setea din izvoarele minerale naturale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s