Cetatea Gremi din provincia Kakheti

IMG_2790

Tunete și fulgere! Ne-am adăpostit repede într-o cetate. Acest război al ploii s-a soldat cu vreo zece turiști uzi până la piele. Fortăreaţa ținea piept asediului, iar peripeţiile abia acum începeau.

IMG_2551

Am ajuns la Cetatea Gremi. Situată la 175 km est de capitala Georgiei, Tbilisi, cetatea Gremi este una din cele mai mari din cetăţile Kakhetian din secoleleal XVI- XVIII-lea.

IMG_2596

Am parcurs zeci de kilometri ca să ajungem aici, să admirăm designul şi arhitectura acestei cetăţi care a rezistat războaielor şi timpului.

IMG_2587

Colțurile acesteia aveau turnuri de formă cilindrică, intrările erau accentuate de romburi din cărămidă, iar întreaga structură găzduia 3 etaje principale cu subdiviziuni, concepute pentru a organiza o garnizoană suficient de puternică pentru a rezista unui asediu de o armată de douăzeci și cinci de mii de soldaţi, ne spunea ghidul cetăţii, date care sunt înregistrate în mărturiile istoriei.

IMG_2585

Alături de cetate era un muzeu, iar în el se afla casa în care a locuit acel georgian care poartă numele lacului ILIA.

IMG_2687

În anul 2007, Cetatea Gremi a fost propusă ca să fie inclusă în lista monumentelor UNESCO.

IMG_2690

Aici vin foarte mulți turiști, îndrăgostiți de istorie și pasionați de obiecte vechi de secole. În special vin foarte mulți studenți de la arheologie.

IMG_2695

De 1 lari (aşa se numeşte moneda georgiană) mi-am cumpărat o fotografie cu cetatea Gremi.

IMG_2697

Cetatea Gremi a fost fondată de regele Levan de Kakheti. La început, această fortăreță a funcționat ca un oraș comercial.

IMG_2720

Era un oraș plin de viață care era inclus în Drumul Mătăsii. În acest oraș se afla și reședința regală.

IMG_2725

Acolo am surprins curcubeul, iar blitzul aparatului de fotografiat şi-a făcut datoria.

IMG_2784

Ghidul ne povestea că orașul ocupă aproximativ 40 de hectare și era alcătuit din trei zone principale: biserica, reședința regală și cartierul comercial.

IMG_2827

După cum vă spuneam, n-am intrat în cetatea Gremi cu intenţia precisă de a vedea tot ce se poate vedea, ci mai degrabă din dorinţa de a păşi într-un loc marcant pentru istorie care a fost locul de desfăşurare a nenumărate evenimente atât tragice, cât şi fericite.

IMG_2787

Georgia rămâne o țară în care monumentele de arhitectură au păstrat starea aproape iniţială. Georgienii știu să-i încânte la nesfârşit pe turiști, iar Cetatea Gremi va rămâne pe veci un obiect de mândrie pentru toți localnicii din provincie.

IMG_2821

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s