Bucovina: Vacanță de vis în Gura Humorului

Am ajuns pentru prima dată în minunatul ținut al Bucovinei (în germană Buchenland – Țara Fagilor). După un drum obositor (București – Chișinău – Gura Humorului) am ajuns în sfârșit să descopăr frumusețile locale și să mă conving de ospitalitatea bucovinenilor. Am avut ocazia să văd peisaje superbe într-o călătorie de patru zile la începutul lunii noiembrie.

1

Împreună cu douăzeci de aventurieri am ajuns în Gura Humorului pe la ora șapte dimineața. Am fost cazați la Hotelul Best Wastern Bucovina (www.bestwesternbucovina.ro), un loc curat și primitor, dar mai ales un loc cu o panoramă cu totul specială asupra împrejurimilor. Elegant și primitor, apreciat ca fiind cel mai frumos hotel din Bucovina, Best Wastern oferă condiții de cazare foarte bune și accesibile. Hotelul este situat în inima orașul Gura Humorului, la 35 de km de Suceava și la 5 km distanță de Mănăstirea Voroneț și 4 km de Mănăstirea Humorului.

2

Directorul hotelului ne-a întâmpinat cu multă căldură la fel cum o fac majoritatea bucovinenilor. În acest InfoTrip organizat de Voyage Center PHILIPSKY TOUR am vizitat numeroase destinații turistice din Bucovina. Am avut un program încărcat, dar fiecare obiectiv turistic a fost un veritabil magnet pentru noi. Am fost încântați de poveștile ghidului nostru de turism, un ghid bun și răbdător. Timpul a fost și el de partea noastră, deosebit de cald și însorit.

3

Într-una din zile am avut ocazia să urcăm cu telescaunul pe pârtia din Gura Humorului. Împreună cu Dana și Olga admiram la înălțime pădurea de conifere în toată splendoarea ei, iar vârfurile semețe de munte și văile aparent fără sfârșit crea un peisaj care ne tăia respirația. Vorbeam între noi și ne doream foarte mult să rămânem acolo suspendați pentru meditație cel puțin două, trei ore. La urcare am zărit o căprioară alergând, iar la coborâre am văzut o veveriță foșnind printre frunzele ruginite. Ajunși sus pe pârtia Șoimul am putut admira orașul Gura Humorului îmbrățișat de munți și păduri. Cu aparatul de fotografiat în mână am surprins printre ierburile uscate și mușchii verzi și cruzi câteva ciuperci de o nuanță alb-portocalie, uscate din cauza vremii aspre din vârful munților.

16

18

20

22

27

29

24

30

Pe un panou din apropiere am citit că pârtia Șoimul are o lungime de 1.462 m, dotată cu 5 tunuri de zăpadă, mașină de bătut zăpada, parcare amenajată și telescaun de o lungime de 1332 m.

17

12

15

La mică distanță se află râul Moldova, iar noi ne-am aventurat să alergăm spre puntea suspendată ce dă în Parcul Ariniș. Primul care traversa puntea avea parte de o surpriză din partea organizatorului. Câștigătorul a fost Terente, colegul nostru, un bun actor și un artist al bunei dispoziții. După ce am traversat râul Moldova am pornit pe jos prin parc. Pe una dintre aleile parcului Ariniș am ajuns la Poarta Sărutului. În întâmpinare ni s-a arătat un peisaj tomnatic de toată frumusețea.

26

În timp ce ne plimbam prin parc, colegul nostru Sergiu a întrebat-o pe organizatoare ce înseamnă toponimul Gura Humorului. Ea ne-a spus că sunt mai multe legende, dar una dintre ele ar fi că orașul își trage numele de la așezarea sa la gura de vărsare a râului Humor și râul Moldova. Denumirea râului Humor potrivit unei legende vine de la trecerea tătarilor prin acest ținut (posibil în anul 1241), când ploile abundente umflaseră apele pârâului făcând imposibilă traversarea sa. Tătarii au numit această apă „Homor”, ceea ce în limba turanică vorbită de ei înseamnă „repede”.

25

Spre seară am ajuns la Perla Bucovinei. Gazdele ne-au făcut să ne simțim extraordinar, au povestit cu noi și ne-au gătit bucate tradiționale bucovinene. Perla Bucovinei este o agropensiune frumoasă, cu spații bine amenajate. Recomand cu caldură acest loc mirific și încărcat de tradiții păstrate de secole.

36

După o cină selectă ne-am întors, noi cei douăzeci de aventurieri, la Best Wastern Bucovina. La balcon aveam o priveliște de neuitat, era o noapte magnifică deasupra orașului Gura Humorului. Ceasul de la Primărie anunța o oră târzie, dar acesta nu era un semn că trebuia să mergem la somn.

DSCF2471

DSCF2477

DSCF2482

DSCF2488

DSCF2489

DSCF2492

În aceeași seară, un eveniment spectaculos se lansa în premieră la hotelul la care eram cazați. Best Western Bucovina a inaugurat un centru de relaxare şi energizare Vitality SPA. Evenimentul a fost sărbătorit cu mult fast în cadrul unei recepţii, la care au participat autorităţi locale, parteneri şi clienţii hotelului.

33

S-au organizat degustări de vinuri, s-a dansat și s-a ascultat muzică tradițională din Bucovina și Moldova. Vitality SPA pune la dispoziția turiștilor o saună finlandeză, o saună umedă şi jacuzzi, un bazin cu apă sărată adusă de la Salina Cacica, o cameră în care a fost amenajată o salină de suprafaţă, cu sare de la Salina Praid, un cabinet pentru hidro-aroma terapie, precum şi două cabinete pentru tratamente corporale şi şedinţe de masaj.

34

După o zi plină de evenimente m-am reântors în sfârșit în camera hotelului. Am adormit cu convingerea că avem o țară frumoasă și încă de mulți nedescoperită. Vă îndem să mergeți să descoperiți pe viu Țara Fagilor, o oază de liniște și binecuvântare.

4

8

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s