Bloggerii români Descoperă Moldova

11136715_831275426966505_805417173683321847_n

În perioada 21-25 aprilie 2015 se va desfășura un infotrip de promovare a Moldovei pentru bloggerii din România. Proiectul, numit „Descoperă Moldova„, este organizat de către USAID CEED II. Evenimentul este găzduit de către bloggerița Orheianca.eu (Svetlana Matvievici) din Republica Moldova.

collage7

Cine sunt bloggerii români care Descoperă Moldova?

collagea1

1. Cristian Neagoe e specialist în relații publice, jurnalist și blogger. Este fondator și organizator al Street Delivery, cel mai apreciat festival de arte și experimente urbane din România.

Scrie despre artă, activism și etică aplicată în reviste culturale din România și din străinătate, printre care Dilema Veche, Suplimentul de Cultură, Liternet, Șapte Seri. A fost timp de trei ani redactor-șef al săptămânalului urban SapteSeri.

În prezent se ocupă de strategia de comunicare pentru Darwin’s Room, proiectul pictorului Adrian Ghenie, care reprezintă România la Bienala de Artă de la Veneția din 2015.

Motivul pentru care își dorește să descopere Moldova ar putea să pară dezarmant de simplu și de frust: nu a fost niciodată peste Prut. Mănâncă bomboane Bucuria de parcă ar fi madlenele lui Proust, ascultă pe repeat Alternosfera – Ploile nu vin și abia așteaptă să ajungă în Moldova.

2. Sînziana Maria Iacob este blogger de fashion, jumătatea blondă a proiectului BlackWhite Style. Și pe jumătatea brunetă – @Deea Cudeea, o așteptăm cu mare drag la alte evenimente.

În Moldova nu a fost niciodată, și-a făcut pașaportul special pentru acest eveniment și abia așteaptă să ne descopere și să guste din vinurile noastre.

Fii alături de noi și vei vedea cum arată Moldova prin ochii Sînzianei. Impresiile și fotografiile le veți putea găsi aici: http://www.blackwhitestyle.ro/

3. Vlad Ilaş este fotograf freelancer, blogger uneori şi leneş alteori. Îi plac peisajele şi oamenii deopotrivă.

Profund naţionalist, simte Moldova ca pe o parte din România şi încearcă să o cunoască cât mai bine, şi în acelaşi timp să o facă cunoscută şi altora. Îndrăgostit iremediabil de moldovence!

Vine acum cu un mare dor de Moldova şi speră ca de data asta să aibă noroc de un răsărit cu soare la Orheiul Vechi. Scrie pe http://blog.vladilas.ro.

collagea2

4. Cristian Șuțu – jurnalist, blogger și fotograf. A scris 16 ani în presă la Cotidianul, Evenimentul Zilei și Academia Cațavencu. Iar acum scrie pewww.sutu.ro și deține www.fotounion.ro.

Este organizatorul a zece ediții ale Taberelor de Fotografie pentru Bloggeri (TFB) și a numeroase campanii publice de fotografie precum Portret de Femeie, Portret de Familie , Portret de Copil, Portret de Școlar etc.

Este pentru prima dată când vizitează Republica Moldova.

5. Roxana Bursuc – moldoveancă, originară din Piatra Neamț, se simte istoric apropiată de noi. Consideră că este foarte intereresant să cunoască și moldovenii din Republica Moldova, o țară plină de istorie, de locuri frumoase, mănăstiri, oameni buni, grai dulce. Veți citi impresiile ei aici: https://roxanabursuc.com.

6. Victor Arsene e bărbos și carismatic, unul dintre cei mai buni fotografi pe HORECA (hotel restaurant catering) din România. E un talentat în arta detaliului atât în video, cât și în fotografie, pasionat de fotografia urbană și pregatit de distractie.

Adresa blogului unde va scrie despre descoperirile sale: http://vicarsene.wordpress.com/

collagea3

7. Andrei Zdetovețchi este blogger și fotograf profesionist, pasionat de arhitectură și peisaje. Îi place să experimenteze cu tot felul de tehnici.

Nu a mai fost prin Moldova, dar doreşte să fotografieze peisajele și moldovencele. Abia așteaptă să viziteze beciurile de la Cricova şi crama Purcari. Întrucât ramuri din arborele său genealogic vin din Moldova, abia aşteaptă să le exploreze.

Fotografiile și impresiile sale despre noi, vor apărea aici: http://www.zdeto.com/.

8. Mircea Panaitescu– blogger de nișă, specializat pe povești despre educație nutrițională si mâncare sănătoasă. Niciodată să nu îl cauți pe acasă în weekend( blog-writing on the run). Scrie pe www.zerocalorii.ro și pe www.inapoidinweekend.ro.

Și ce face in weekend? O combinație inedită de motociclism, off road, degustări de vin și whisky, alpinism și cățărări, drumeții în locuri neumblate, scuba diving , parapantă, rafting, wind sailing…
Ce a făcut în trecut: cofondator în proiecte de travel (Balcaniada 2012, Deltele Europei 2014, Goodyear 4×4 2014)

A vizitat Republica Moldova prima dată anul trecut, declarând această țară un leagăn al culturii vinului. Dar pentru că Republica Moldova are multe alte bogății incă nedescoperite de el, așteaptă cu nerăbdare să vadă și să povestească altora câte ceva din cultura fraților de peste Prut.

9. Gilea George este co-fonador al platformei de promovare a turismului DailyTraveller.ro, dedicată stirilor și poveștilor de călătorie.

Jurnalist la Radio România Cultural, specializat pe subiecte de turism. Va face reportaje interesante pentru platforă și va intra în direct la radio, chiar din inima Moldovei.

Urmăriți platforma http://www.dailytraveller.ro/ și veți vedea cu ce îl va surprinde Moldova pe George.

Cine sunt bloggerii moldoveni care Descoperă Moldova?

collage4

10. Cristina Gurez – jurnalist și blogger. La muncă scrie la www.tribuna.md șiwww.shok.md, iar în timpul liber – scrie pe blogul personal www.gurez.md.A început să scrie pe blog dintr-o glumă, așa cum încep toate lucrurile frumoase. Scrie despre călătorii – cea mai mare pasiune a sa, și plasează fotografii din diverse destinații însorite.

După ce a participat la ‪#‎priNeamt‬ în septembrie 2014, acum abia așteaptă să își revadă colegii români la ‪#‎DescoperaMoldova‬, dar și să descopere frumusețile plaiului natal!

11. Adrian Pleșca e cel mai tânăr blogger participant la ‪#‎DescoperaMoldova‬.

E coordonatorul proiectului ‪#‎orasulmeu‬, tânăr ambițios care se axează pe dezvoltarea urbană, dezvoltarea sectorului de tineret și pe dezvoltarea regională.

Are așteptări mari de la acest proiect și promite să fie un mesager echidistant a realității din Moldova, fie ea buna sau rea.
Adresa blogului: adrianplesca.info.

12. Mihaela Roşcov este consultant de profesie, unde îmbină psihologia şi resursele umane. Dar blogul îl dedică stării sale existenţiale, şi anume cea de a fi femeie. Scrie despre femei, pentru femei şi din perspectiva unei femei.

La Descoperă Moldova se aşteaptă să cunoască oameni interesanţi şi locuri frumoase. Impresiile Mihaelei le vei putea citi aici: mihaelaroscov.com

13. Oxana Greadcenco este managerul portalului de știri www.moldova.org, dar găsește timp și pentru alte pasiuni: jurnalismul, călătoriile și bicicleta.

Și-a făcut primul blog în urmă cu aproape 8 ani, iar acum încearcă să-și transforme blogul www.observatoare.eu în unul de călătorii. Este una dintre fondatoarele proiectului „Fete pe biciclete”. E mai tot timpul pe bicicletă sau cu nasul în telefon sau făcându-le pe ambele în același timp.

Consumatoare înrăită de Facebook, Twitter și Instagram. A colindat Republica Moldova și România din lung în lat, dar crede că „Descoperă Moldova” îi va oferi ocazia să cunoască destinații noi, dar și oameni interesanți.

14. Cristina Burlacu este co-fondatoarea blogului de călătorii – http://www.escapade.md.

După doi ani și jumătate de televiziune, a ajuns să facă management într-o companie IT. Cu toatea acestea, zecile de reportaje despre monumente de arhitectură, turism și locurile din Moldova au făcut-o să vadă țara cu alți ochi.

Vrea să vadă întreaga lume, să călătorească, să se inspire, să se încarce cu energie și să scrie despre toate astea pe blog, care e proiectul ei de suflet. Veți citi pe escapade.md ce va descoperi bloggerița în Moldova.

În cadrul acestui infotrip participă și un blogger american.

11060321_832473076846740_2307179053445476204_n

15. Erick Prince e bloggerul și fotograful din SUA, care vrea să călătorească în toate țările lumii. După ce a vizitat 73 de țări de pe cinci continente, ajunge și în Moldova.

Este fondatorul organizației non-profit „A World Beyond Youth Exploration” care ajută studenții cu venituri mici, să călătorească și să învețe arta fotojuranlismului. De asemenea a scris articole pentru Green Global Travel și Yahoo Travel.

Se află în România mai mult de o lună, de unde a și auzit despreMoldova, țară care speră să-l surprindă plăcut.

Aici își scrie impersiile din călătorii http://minoritynomad.com/

Mai multe detalii despre eveniment aici

Anunțuri

Un gând despre “Bloggerii români Descoperă Moldova

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s