Toate drumurile duc la Sibiu

Sibiu, ROMÂNIA –

De data aceasta toate drumurile duc la Sibiu. Am vizitat de curând (1 mai) orașul natal al președintelui Iohannis. Nu o să vă povestesc despre cât de mari sau cât de mici sunt prețurile la Sibiu, care sunt muzeele gratuite pe care poți să le vizitezi sau unde să te cazezi. În schimb, în urma celor câteva ore petrecute ca turist am făcut un sumar al lucrurilor care mi-au plăcut, m-au impresionat sau pur și simplu mi s-au părut diferite față de alte orașe.

La Sibiu te simți ca și cum ai fi la teatru, așezat undeva, așteptând să se deruleze scenele. Partea istorică a orașului este foarte frumoasă: arhitectura clădirilor, monumentele istorice, străzile curate și pline de oameni, terasele și restaurantele arhipline, spațiile verzi, toate curg una după alta. E frumos la Sibiu. Puțin spus. Aici întâlnești un mix de tot felul de oameni. Toate națiile pământului curioase de cultura orașului Sibiu. Pe stradă auzi vorbindu-se în ungurește, nemțește, poloneză, rusă, engleză, sârbească și mai puțin românește.

5

Am luat masa la unul din restaurantele din Piața Mică. Ulterior am colindat străzile. Dacă nu găsești vreun obiectiv turistic prin zonă și îți dorești foarte mult să ajungi acolo nu intra în panică pentru că pe străzi, mai ales în zona centrală vei găsi hărți care îți indică cum să ajungi la destinație în doar câteva minute. Pe străzi poți să te plimbi ore întregi și să nu obosești admirând casele îngrijite ale sibienilor, aleile pietonale pline cu oameni și terasele cu foarte mulți turiști.

7

O călătorie spre centrul Sibiului

Ce să vezi la Sibiu? Orașul nu duce lipsă de obiective turistice, ba din contră. Orice turist pretențios poate găsi ceva care să-l impresioneze mai mult sau mai puțin. De exemplu dacă ajungi în Sibiu nu rata: Piața Mare și Piața Mică, Piața Huet, Cetatea Sibiului, Biserica Evanghelică, Catedrala Ortodoxă, Biserica Catolică, Turnurile de apărare, Palatul Brukenthal, Muzeul de istorie, Muzeul de Arme și Trofee de  Vânătoare, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Farmaciei, Muzeul Astra, Muzul Locomotivelor cu Abur, Podul Minciunilor, Casa Albastră, Grădina Zoologică. Fiecare monument are o poveste incredibilă așa că te rog să nu treci doar pe lângă ele, opreşte-te un pic şi citeşte.

10 lucruri pe care trebuie să le faci în Sibiu

1. Declară-ți dragostea pe Podul Minciunilor

Podul Minciunilor  a fost construit în 1859  și în prezent este o pasarelă pietonală ce face legătura dintre Piața Mică și Piața Huet. În Sibiu locuiau mulți cadeți care studiau la Academia Militară. Aceștia își dădeau întâlnire pe pod cu tinerele domnișoare localnice, le promiteau multe și apoi erau lăsate să-și aștepte în zadar bărbații care uitau de ele și de jurămintele de amor. Pe Podul Minciunilor vei vedea foarte multe lacăte ale îndrăgostiților care și-au jurat iubire necondiționată. Surprinde-ți iubita/iubitul 😉

dscf5107

2. Stai la o terasă din Centrul vechi

Ia prânzul sau cina la un restaurant care are în meniu bucatele tradiționale din zona Sibiului. Nu uita să comanzi și un păhărel de vin sau de tărie dintr-o cramă locală. Hai noroc!

dscf5074

3. Mergi pe urmele președintelui la „Samuel von Brukenthal”

Dacă ești curios să vezi cum arată locul unde a învățat președintele actual al României nu ezita să treci pe acolo. Este o clădire frumoasă și unică. O agenție de turism a inaugurat pe 1 mai un traseu turistic care merge prin locurile unde a crescut, a învățat și a lucrat Klaus Iohannis. Ai răbdare.

dscf5117

4. Caută-l pe Cioran sau pe Goga

Dacă eşti pasionat de literatură, poţi pleca în căutarea lui Emil Cioran sau a lui Octavian Goga. Lumea este o carte, iar fiecare călătorie reprezintă încă o pagină citită.

0

5. Mergi pe străzile pietonale

Admiră clădirile pictate sau întreabă-te ce poveste se întâmplă după fiecare fereastră deschisă, după fiecare perdea legănată de vânt.

00001

6. Gustă Salamul de Sibiu

Ca să simți din plin gustul salamului de Sibiu, tăiați-l în felii cât mai subțiri. Tăiat în felii groase își pierde savoarea. Cea mai simplă rețetă: sandviș din pâine prăjită, unsă cu unt, cu felii de Salam de Sibiu. Și încă ceva, Salamul de Sibiu are o istorie bogată și foarte insteresantă. Află-i povestea.

7. Cumpără suveniruri din Piața Mică

N-am mai văzut în altă parte de țară atât de multe suveniruri. E păcat să îți lipsești frigiderul de un magnet adus de la Sibiu.

dscf5104

8. Fă un tur al orașului cu bicicleta

Sibiul are o reţea de peste 60 de km de piste pentru biciclete care leagă centrul istoric de cartiere şi de Zona Industrială Vest, precum şi de zonele comer­ciale din oraş. Pornim la drum?

9. Urcă în Turnul Sfatului

Urcă 7 etaje și admiră panorama Sibiului pe timp de zi și în timpul nopții.  Ce priveliște!

dscf5096

10. Gustă o înghețată în centrul orașului

O minune!

dscf5154

Unde se află orașul Sibiu?

Sibiu este municipiul de reședință al județului cu același nume, Transilvania, România, format din localitățile componente Păltiniș și Sibiu (reședința).Orașul se află la o distanță de 163 km de Brașov, 400 km de Iași, 295 km de București și la 579 km de Chișinău.

map-sibiu

Galerie foto:

000001000100101124891010a0001111122276777878a79929394dscf5089dscf5112dscf5119dscf5133dscf5143

Text&Foto: Mircea Mitrofan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s