Ucraina: Senzații incredibile pe litoralul ucrainean

Ce ar fi mai minunat decât să stai pe o plajă sălbatică! Plajele publice sunt uneori foarte aglomerate, iar plajele din zonele naturale sunt incredibil de liniștite și foarte frumoase. Pentru cei ce nu știu vă zic că aici te simți ca și cum ai fi în Vama Veche, dar de fapt te afli pe o plajă insolită din Ucraina. Aici simți evadarea.

1

Pescăruși, dune ierboase, vegetație sălbatică, un amestec de scoici și nisip, meduze, alge, soare fierbinte, bronz lucios, apa sărată, miros de pește, de porumb sau de gogoși, discoteci în aer liber….Așa pot descrie litoralul ukrainean. O zonă sălbatică, romantică și perfectă pentru iubitorii de izolare, singurătate, meditare dar și de poezie. Am ajuns aici în 2011 și am stat 10 zile. Tabloul m-a cucerit definitiv.

2

Iubesc izolarea pe plajă, mă simt în largul meu și mă simt de parcă toată marea este a mea. Valurile își mai scad din intensitate, iar sublimul rupe tăcerea. Îmi place să adun scoicile de pe plajă, să le studiez, să le ascult tumultul valurilor, ritmul, povestea.

3

Stațiunea Primorsk se află în raionul Chilia din Ucraina la aproximativ 200 de kilometri de Chișinău (timp de călătorie 4 ore), iar de la București sunt 446 de kilometri (timp de călătorie 7 ore).

7

În stațiune nu vei vedea hoteluri cu multe stele*** în schimb vei găsi căsuțe din lemn foarte vechi, încă din vremea sovietică, vopsite în culorile albastru sau verde. Pe plajă se adună mulți tineri sau studenți și povestesc în jurul unui foc de tabără, gustă din plin din berea locală, se distrează pe acorduri de chitară și dorm sub cerul liber și plin de stele. Somnul pe plajă este de vis.

10

Sunt tineri care s-au campat pe plajă. Aceștia sunt cei care vor apusuri de soare magice și peisaje naturale uimitoare. Iubesc tremurul dimineții, admiră pescarii adormiți în barcă, își fac un selfie sub clarul de lună, aleg plimbările neterminabile pe buza mării și săruturile divine.

12

N-ai să crezi până nu vezi, dar asta este imaginea litoralului ucrainean.

Galerie foto:

455a5b5c677a8911

Text&Foto: Mircea Mitrofan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s