Am fost într-o croazieră în Marea Egee

DSCF8397

Pe 6 iulie 2015, la ora 10.30 din portul Skiathos am plecat cu vaporul Calypso într-o croazieră de o zi (un traseu în jurul insulei a costat 20 euro). Am ales să descopăr insula Skiathos, făcând un tur al acesteia. Aveam emoții mari pentru că nu mai fusesem niciodată într-o croazieră.

DSCF8213

Vaporul Calypso a părăsit portul vechi al insulei cu direcția nord, către partea cea mai spectaculoasă a insulei. Peisajele erau încredibil de frumoase. Zeci de pescăruși țineau pasul cu noi. Valurile erau spumoase, iar apa era de un turcoaz irezistibil. În vapor răsuna muzică grecească.

1

Primul popas al croazierei – plaja Lalaria, vestită pentru pietrele albe, de formă rotundă, apa cristalină și pentru „Tripia petra” (Piatra găurită). Legenda spune că cel care va înota sub arcada acestei pietre un tur va găsi marea dragoste, iar cel care va face turul complet (de trei ori) va dobândi tinerețe veșnică. Ca să nu fac abuz de aceste promisiuni eu am ales să înot un tur sub piatră 🙂 .

df

Tripia petra este localizată în extremitatea nord-estică a insulei Skiathos și este una dintre cele mai spectaculoase plaje din Europa. (Mai multe detalii despre această plajă veți afla în curând într-un articol despre plajele din Skiathos).

6

După ce ne-a mângâiat soarele pe plaja Lalaria și ne-am scăldat în apa turcoaz, vaporul a pornit în largul Mării Egee.

5

Marea Egee este superbă! Nu poți să descrii în cuvinte ce am văzut. Sunt prea limitate cuvintele în a descrie emoțiile trăite. Am zărit foarte mulți delfini, dar și numeroși cormorani. Îmi plăcea să admir stâncile din depărtare, urmele de valuri lăsate de vapor, pescărușii obosiți de atâta zbor care se odihneau pe luciul mării, delfinii care înotau doar la câțiva metri, cormoranii care se scufundau în mare și nu mai ieșeau… .

Ghidul ne anunța la microfon că următoarea destinație era vechea capitală a insulei – Kastro.

dsd

Până la ruinele vechiului oraș am urcat timp de 20 de minute.

DSCF8416

Vizita la vechiul castel medieval al insulei Skiathos a fost o veritabilă călătorie în timp. Aici puteți ajunge nu numai cu vaporul, care vă poate lăsa chiar pe plaja de sub castel, dar și de pe insulă, cu mașina.

DSCF8422

Aici am văzut o mocheie construită de celebrul pirat Jack Rackam Barbarosa. Din cel mai înalt punct al castelului se pot vedea două insulițe, precum și o superbă panoramă a Mării Egee.

DSCF8446

Fosta capitală Kastro a fost părăsită în anul 1829, datorită condițiilor grele de viață și a incursiunilor piraților, foarte dese în acel timp.

DSCF8447DSCF8451

După această vizită istorică în timp, vaporul Calypso și-a continuat traseul. Urma să facem un alt popas într-un sat pescăresc ca să ne bucurăm de deliciile culinare din zonă. Vaporul a părăsit insula și a ajuns lângă continent, la poalele muntelui Pelion, în satul de pescari Katigeorgi (Gheorghița de jos în traducere), unde am mâncat fructe de mare.

DSCF8548DSCF8537

Untitled

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s