PREMIAT de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Mircea Mitrofan, jurnalist TVR, este unul dintre câştigătorii Premiilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) ale anului 2015.

mircea1

Jurnalistul a fost premiat la categoria Producții de Televiziune, cu reportajul „Un pod de 120 ani”, realizat pentru Știrile TVR, tema concursului din acest an fiind: “România – oameni și idei”.

Solicitat de SHOK.md, Mircea s-a declarat fericit că a obţinut premiul, dar şi că a avut parte de o experienţă interesantă în timpul realizării reportajului televizat.

tvr premii

„Mulțumesc UZPR! Mulțumesc colegilor de la TVR. Este al doilea premiu din partea UZPR. Primul a fost la categoria online, acum 2 ani, iar acum la categoria Televiziune. Sunt onorat de acest premiu. Vreau să spun că am venit în TVR anul trecut. Aici a început, de fapt, drumul meu în televiziune. Mă bucur să iau acest premiu în acest an, când TVR împlinește 60 de ani de activitate”, a menţionat premiantul.

Jurnalistul a precizat că, reportajul câștigător „Un pod de 120 de ani” a fost realizat în septembrie 2015 pentru Știrile TVR.

mirceaaa

„A fost o experiență interesantă și unică. Am aflat că podul de la Cernavodă era considerat cel mai lung pod din Europa și al treilea din lume. Fostul ministru al lucrărilor publice, Nicolae Noica, mi-a arătat documente din arhivă despre acel pod care m-au ajutat la realizarea reportajului. Podul peste Dunăre a împlinit 120 de ani pe 26 septembrie 2015. Urmăriți reportajul pe Știrile TVR„, a povestit Mircea Mitrofan.

Festivitatea de premiere s-a desfășurat pe 16 martie, la sala de spectacole ARCUB de pe strada Lipscani din București.

Mircea Mitrofan este premiat pentru a doua oară în cadrul Premiilor UZPR. În 2013, jurnalistul a obținut locul al II-a la categoria On line cu interviul “Am fost împușcat cu gloanțe de cauciuc”. Evenimentul s-a desfășurat pe 16 mai 2014, la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” din orașul Pitești.

mircea

Precizăm că, la Gala Premiilor UZPR au fost premiate cele mai remarcabile produse jurnalistice ale anului 2015, dintre cele pe care membri UZPR le-au trimis în competiţie. Au fost primite foarte multe lucrări la toate cele cinci secţiuni – presa scrisă şi on-line, producţia radiofonică, producţia de televiziune şi cartea de publicistică. La Gala Premiilor UZPR 2015 au primit distincţii şi cadouri aproape 30 de jurnalişti din Iaşi, Tg. Mureş, Cluj, Sibiu, Târgovişte, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Bistriţa, Oradea, Târgu Jiu, Chişinău, Bucureşti, de la Studiouri de Radio şi Televiziune, din Austria, Canada şi Suedia. Acestea au fost acordate în prezenţa unui juriu, care girează premiile, alcătuit din academicieni, profesori universitari, la rândul lor, membri ai UZPR. Evenimentul a fost prezentat de Benone Neagoe şi Doru Dinu Glăvan.  mircea2

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s