Plimbare cu auto-ricșa în orașul Iubirii

Să știți că Parisul nu este orașul iubirii, ci Sighnaghi din Georgia. Dacă ajungi în estul Georgiei te vei convinge că Sighnaghi este cu adevărat orașul iubirii. Acolo vei descoperi mai multe obiective turistice, dar și peisaje incredibile din Valea Alazani.

Orașul Sighnaghi este situat în zona munților Caucaz, între două mări (Neagră și Caspică) și între două lumi: europeană și asiatică.

signaghi map

Sighnaghi (Signagi) (სიღნაღი în georgiană) este considerat de turiști orașul Iubirii și este situat în estul regiunii istorice Kakheti și în apropiere de granița Azerbaidjanului.

Orașul datează din sec. al XVII-lea din timpul domniei regelui Heraclius al II-le al Georgiei care a și ridicat o cetate pentru a apăra zona de jefuitorii tribului Daghestan. Orașul Sighnaghi se află la o distanță de 2 ore de capitala țării, Tbilisi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
orașul Sighnaghi

În centrul orașului Sighnaghi m-am urcat într-o auto-ricșă cu prietena mea din Belarus. Am traversat orașul în viteză până am ajuns într-un colț de paradis. Șoferul georgian (gruzinul cum spun rușii), ne povestea pe drum că aici se pot vedea cele mai frumoase priveliști ale Văii Alazani. Urmăriți filmulețul călătoriei aici (#DescoveryGeorgia).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
În drum spre Valea Alazani

În acest oraș te simți ca în Italia – arhitectura fiind destul de similară cu orașele mici italiene, străzile sunt pavate cu piatră ca pe vremea romanilor, iar balcoanele sunt sculptate în stilurile arhitecturii italiene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plimbarea noastră a continuat de-a lungul zidurilor de piatră ale orașului și admiram în viteză Valea Alazani.

Georgianul ne-a lăsat pentru o oră într-un loc izolat și înconjurat de tufe de mur și de zmeur. Am coborât cu toții din auto-ricșă și admiram panorama orașului.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Am descoperit o cetatea frumoasă în apropiere. Este vorba de fortăreața Sighnaghi, construită în anul 1772 de către regele provinciei Kakheti, Heraclius al II-lea. Cetatea a fost proiectată nu doar de a proteja de invazii locuitorii din Sighnaghi, dar și pentru ai adăposti pe locuitorii din satele învecinate.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prin urmare, fiecare locuitor din satele învecinate a contribuit la construirea și fiecare dintre cele 23 de turnuri ale cetății a primit numele satului care l-a construit. Fărtăreața are 6 intrări: Magharo (intrarea principală), Bodbe, Mashnari, Vakiri, Zairb Khovelini, Shilda. Zidurile și turnurile au fost construite cu pietre și cărămizi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cu toate că zidurile orașului Sighnaghi au o lungime de 4500 de metri și 23 de turnuri, să știți că nu este ușor să ai o vedere de ansamblu asupra acesteia. Există doar un loc unde poți să admiri în întregime această cetate. Noi am ajuns acolo și am surprins de la distanță frumoasa fortăreață.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cu siguranță n-o să-ți pară rău dacă alegi orașul Sighnaghi ca destinație pentru următoarea ta vacanță. Magica regiune a Gerogiei îți va oferi atâtea argumente pentru o călătorie de vis încât vei dori să te întorci pentru a-i bate drumurile.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dacă ești proaspăt căsătorit și cauți un loc pentru petrecerea lunii de miere, orașul Sighnanghi este răspunsul. Aici vă puteți bucura din plin de atmosfera romantică care răzbate la tot pasul în această regiune. Orașul e un magnet pentru mulți turiști. Vizitați-l!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Orașul poate fi explorat și pe jos. Aici am simțit exoticul pentru prima dată în călătoriile mele.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La 2 km de oraș se află Mănăstirea Bodbe care este un loc de pelerinaj pentru mulți georgieni, datorită asocierii sale cu Sf. Nino, apostolul a 4-lea al Georgiei (în curând voi reveni cu un articol pe blog despre Mănăstirea Bodble).

Text&Foto: Mircea Mitrofan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s