Un nou festival în Moldova

Anul viitor, în 2017, orașul Chișinău va fi în premieră gazda Festivalului European „Turism și Strategie” care se va desfășura în perioada 31 mai – 3 iunie. În cadrul evenimentului vor participa 30 de orașe din diferite țări europene. 

Orașele Chișinău și Rueil Malmaison din Franța, reprezentate de primarii celor două localități, dl Dorin Chirtoacă și dl Patrick Ollier, au semnat, duminică, 28 august, un acord de parteneriat.  Actul a fost semnat  în vederea organizării la Chișinău a Festivalului European „Turism și Strategie”, în anul 2017.

Textul Acordului prevede că orașul Chișinău va găzdui, în perioada 31 mai – 3 iunie 2017, Festivalul european de Turism şi Strategie, aflat la acea de-a treia ediție. Evenimentul turistic de talie europeană va avea loc în premieră în țara noastră, iar semnarea acordului va permite să fie demarate pregătirile pentru organizarea festivalului.

foto festival

Dorin Chirtoacă, primarul orașului Chișinău: „Este o onoare pentru Chișinău să găzduiască acest Festival de Turism, un eveniment de importanță europeană. Ținând cont de faptul că știm la ce etapă de dezvoltare ne aflăm, ce reprezentăm și că mai avem nevoie de foarte mult timp pentru a intra în competiția turistică mondială, ne bucură extrem de mult faptul că un festival european se va desfășura în inima capitalei. Suntem recunoscători pentru că ați depus eforturi ca o astfel de competiție turistică să aibă loc la Chișinău.

Delegația oficială din Franța, condusă de primarul orașului Rueil Malmaison, dl Patrick Ollier, fost Ministru al Franței, Președinte al Metropolitanei Marele Paris, s-a aflat la Chișinău, la invitația Asociației Naționale pentru Turism Receptor (ANTRIM).

Patrick Ollier, primarul orașului Rueil Malmaison:  „Vizita noastră la Chișinău se încadrează  în conceptul organizării Festivalului de strategii turistice, dar este și un semnal puternic al susținerii pe care îl oferim noi pentru Moldova în drumul său spre apropierea de Europa. La edițiile anterioare, am fost plăcut surprinși de delegația Republicii Moldova, care a reprezentat țara voastră la cel mai înalt nivel. De aceea ni s-a părut interesant ideea de a veni aici, la Chișinău, să desfășurăm o astfel de competiție turistică, într-o țară care nu este parte a Uniunii Europene.  Acest lucru este un semnal bun pentru RM. Am analizatcele mai bune locații pentru organizarea Festivalului și considerăm că Parcul Catedralei este cel mai bun loc pentru o asemenea sărbătoare.

Vizita delegației oficiale din Franța a fost posibilă datorită efortruilor depuse de Asociației Naționale pentru Turism Receptor (ANTRIM) cu suportul strategic al Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova. La primele două ediții ale Festivalului, organizate în Rueil Malmaison (Franța) și Dubrovnik (Croația), ANTRIM a reprezentat Moldova la cel mai înalt nivel și a adus acasă cîteva trofee ale Turismului European.

Natalia Țurcanu, director executiv, ANTRIM: “Orice inițiativă de promovare a Moldovei ca destinație turistică este un pas important în realizarea misiunii ANTRIM. Organizarea acestui Festival de către asociația noastră se aliniază la direcțiile strategice de promovare a țării, va contribui la dezvoltarea de noi parteneriate cu reprezentanții industriei turistice din orașele europene și la sensibilizarea publicului despre Moldova ca destinație turistică accesibilă pentru europeni.

Diana Lazăr, vice-director al Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova: “Industria turismului are un potențial de creștere neexploatat și putem fi competitivi pe piața internațională a turismului, de aceea proiectul USAID de competitivitate susține eforturile de dezvoltare a acestei industrii. Prin Festivalul Turism și Strategie oferta turistică a țării va fi comunicată unei rețele europene turistice, alături de alte destinații de top, sporind atractivitatea produselor turistice naționale. Moldova este interesantă prin tradițiile vinicole legendare, experiențele gastronomice unice și prin patrimoniul cultural divers, toate îndemnând turiștii să re-descopere adevăratele valori ale vieții.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s