Wellness, energie și o nouă viață la Băile Herculane

România ar ajunge departe dacă noi, locuitorii ei, am gândi pozitiv. Nu mai vreau să aud despre Băile Herculane că ar fi o stațiune fantomă, lăsată într-o stare de degradare și neinteresantă. Nu mai credeți ce spun alții care au vizitat zona cu 5-10 ani în urmă. Eu am fost săptămâna trecută la Băile Herculane și vă spun că această stațiune va deveni în scurt timp una dintre cele mai atractive destinații din România.

Pentru mine nu este un „must” că dacă ajung la Herculane trebuie să văd neapărat centrul stațiunii. Eu prefer să fac excursii în natură la Băile Herculane, să mă scald în apele termale, să respir aerul sănătos, să beau apă de izvor, să admir peisajele munților, să mă bucur de liniștea din jur, să ascult povești de la localnici și să fac plimbări printre clădirile vechi de secole. Zvonul că stațiunea Băile Herculane este vizitată doar de bătrâni este un mit. În zonă am văzut multe familii cu copii, grupuri de tineri și mai puțini bătrâni.

25

La Herculane este multă viață și energie. Aici veți găsi o stațiune cu câteva hoteluri și structuri de cazare de calitate și la prețuri mici. Clădirile vechi au început să fie renovate, iar drumurile să fie asfaltate. Au început să vină tot mai multe grupuri de turiști din țară și din străinătate. Viața stațiunii este mult mai activă și mai agitată. Sper ca în câțiva ani această stațiune să devină una din cele mai exclusiviste din țară. Ritmul de dezvoltare este constant, iar aspectul stațiunii renaște.

40

Trebuie să creștem opiniile pozitive despre Băile Herculane. Este important să promovăm mai mult destinația și mai puțin unitățile de cazare. Herculane are nevoie de un brand, de un numitor comun care trebuie promovat de toți cei implicați. Autoritățile locale, asociațiile de profil, agenții economici, locuitorii din zonă ar trebui să acționeze împreună pentru dezvoltarea acestei stațiuni. Toți trebuie să investească într-o imagine modernă, să organizeze evenimente, campanii de promovare în mass-media, campanii de promovare business to business, infotripuri pentru bloggeri de travel și jurnaliști din țară și din străinătate, etc.

3

Săptămâna trecută am fost la Băile Herculane și am participat la Conferința „Băile Herculane, mai mult decât apă – Wellness, energie și apă”. Acolo am aflat cât de importantă este apa în viața noastră, cum putem dezvolta turismul wellness în Herculane și în ce activități am putea să implicăm turiștii care vizitează stațiunea Băile Herculane.

5

Apa

este cel mai important element al stațiunii Băile Herculane. Tot apa ne strânge la Herculane. Când ajungem aici e bine să ne bucurăm de darurile naturii. Apele termale de aici sunt unice în spațiul european. Turiștii care vizitează Baile Herculane gustă din plin din efectele benefice ale apelor miraculoase. În Băile Herculane găsim bunăstarea din și prin apă!

9

Turismul wellness

Este important să învățăm să trăim sănătos! La Herculane putem să învățăm această lecție prin activități de relaxare, experiențe autentice, mișcare în aer liber, alimentație echilibrată. Vă las să vă puneți în practică următorul îndemn: „Dați-ne trupul pentru o săptămână, iar noi o să vă dăm mintea”!

Turismul wellness este totalitatea călătoriilor asociate cu urmărirea menținerii sau înbunătățirii stării de bine (Stanford Research Institute).

36

Europenii fac cele mai multe călătorii în turismul wellness. În România, pe anul 2015, cifra de afaceri în spa și wellenss ajungea la 7,7 milioane de euro (doar pentru servicii de relaxare și prevenție).

Tendințele acestui tip de turism se referă la legiferarea wellness-ului (statele UE vor începe să taxeze produsele nesănătoase); „mănăstirea” welleness (trecerea de la lux la autenticitate și natură); staycation (oaze de relaxare în orașe sau în apropierea casei și nu necesită călătorii lungi); minikurs (mini-cure balneare cu spa, ritualuri și sesiuni de meditație în varianta prescurtată); hi-tech trends (mai multe gadget-uri fitness&wellness, aparatură performantă cu rezultate imediate); inside beauty (frumusețe interioară și îndepărtarea de „reparații cosmetice”); Hot Spring Road (apariția unui lanț de resorturi balneare Polonia – R. Moldova; obiectiv principal este să devină lider în hot spring wellness)

Cine sunt turiștii de wellness?

Turiștii de wellness sunt proactivi și au mulți bani în buzunare. Ei caută starea de bine, balanța emoțională, un management al stresului, vor să învețe cum să-ți  crească imunitatea, să-și îmbunătățească sănătatea sau viața sexuală, preferă activități de relaxare, mult răsfăț, un stil de viață activ, călătorii, etc. Turiștii de wellness vor mâncare sănătoasă, aleg experiențe în natură, fitness și alte activități fizice, yoga, meditații, plimbări cu bicicleta, etc.

29

Turiștii de wellness care călătoresc în străinătate cheltuiesc cu 59% mai mult pentru o excursie. Cel mai mare număr de turiști de wellenss se încadrează în limita de vârstă de 46-55 ani, fiind urmați de 36-45 ani. Este foarte important să i se comunice turistului de wellness ceea ce caută, să i se ofere pachete concentrate pe beneficii, pachete scurte pe câteva zile, de toxifiere, slăbire, etc., pachete mai lungi, proceduri specifice sau proceduri suplimentare.

20

Cred că putem dezvolta acest segment de turism în România, în special la Băile Herculane. Hotelierii pot include diverse programe, oferte și servicii pentru turiști. Este important ca majoritatea hotelurilor din zonă să fie interesate de acest tip de turism. Bineînțeles sunt importante și investițiile. Programele și activitățile diversificate îi vor atrage pe turiști. Trebuie să-i reîntoarcem pe turiști în zonă, să-i fidelizăm și ulterior să facă vizite de mai multe ori pe an.

În concluzie: Abia aștept să revin la Herculane! 

18

Am ajuns în stațiunea Băile Herculane cu ajutorul Asociației ProTurism Herculane. Mulțumesc Asociației ProTurism Herculane, Hotelului Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane, Bacolux Hotels. În perioada 21-23 octombrie am participat la Conferința Națională “Băile Herculane, mai mult decât apă – Wellenss, energie și viață”, organizată la Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane.

Galerie foto:

Această prezentare necesită JavaScript.

875

Text&Foto: Mircea Mitrofan

Anunțuri

3 gânduri despre “Wellness, energie și o nouă viață la Băile Herculane

  1. In calitate de cetatean al Orasului Statiune Balneara Baile Herculane , din toamna anului 1977 , Distinse Domnule Mircea Mitrofan Va multumesc frumos pentru modul de a prezenta realitatea actuala din statiune . Statiunea arata altfel decit o prezentati Dumneavoastra intrucit multi localnici voit sau nevoit denigreaza acest oras prin cuvinte sau prin comportament . Va multumesc , DOAMNE AJUTA .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s