O vizită la Mănăstirea Agapia

Mănăstirea Agapia este una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Ținutul Neamțului. Mănăstirea se află în Parcul Natural Vânători Neamț, pe valea pârâului Agapia, mărginită dinspre nord de muntele Muncelu, iar dinspre sud-vest de munţii Dealul Mare şi Dealul Crucii. Lăcașul de cult este o adevărată oază de liniște și spiritualitate, un loc plin de istorie, emoție și identitate culturală.

Am vizitat Mănăstirea Agapia la începutul lunii noiembrie. Mănăstirea este renumită pentru pictura interioară a bisericii, operă a celebrului pictor român Nicolae Grigorescu. În curtea interioară m-am plimbat pe aleile înconjurate de flori, am fotografiat frumoasele chilii etajate, am studiat în liniște arhitectura mănăstirii, am vizitat muzeul cu obiecte de artă religioasă și am admirat frescele pictate de Grigorescu în Biserica „Sf. Voievozi”.

1

Mănăstirea Agapia (denumită și Mănăstirea Agapia Nouă) este o mănăstire ortodoxă de maici din România, construită între anii 1641-1643. Este una dintre cele mai mari mănăstiri de maici din România, având 300-400 maici și aflându-se pe locul doi ca populație după Mănăstirea Văratec. Ea se află amplasată în mijlocul unei păduri, la o distanță de 3 km de satul  Agapia și la 9 km de orașul Târgu Neamț.

6

Unde se află Mănăstirea Agapia?

Mănăstirea Agapia se află amplasată în mijlocul unei păduri, la o distanță de 3 km de satul Agapia din județul Neamț. Mănăstirea este situată la 12 km sud-vest de Târgu-Neamţ, la 43 de km de Piatra-Neamţ, la 117 km de Iași și la 390 km de București.

agapia-map

Ansamblul mănăstirii Agapia are o suprafață de peste 50 ha, din care 35 ha curți și clădiri. În afara incintei se află peste 100 de case călugărești construite în stilul caselor de la munte. Ansamblul Mănăstirii Agapia a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Neamț din anul 2015.

Galerie foto:

01237891112131516172021

Am vizitat Mănăstirea Agapia cu Innovation Travel în cadrul evenimentului Infotrip Neamț – Hotel Roman Plaza și Hanu Ancuței. Mulțumesc Innovation Travel!

1535473_1432274203656450_1339881061_n

Text&Foto: Mircea Mitrofan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s