Batumi: O cină la restaurantul Megrul-Lazuri

Batumi, GEORGIA – 

Când am fost în orașul Batumi din Georgia am luat cina la un restaurant foarte apreciat și respectat în zonă. Este vorba de restaurantul Megrul-Lazuri, situat pe autostrada Tbilisi a orașului Batumi, vizavi de gara Makhinjauri.

Localul arată ca o mică fortăreață construită din piatră și cărămidă roșie, cu multe terase, beciuri și turnuri. La intrarea în restaurant pe o bucată de lemn este scrisă denumirea localului: მეგრულ – ლაზური (Megrul – Lazuri). Împreună cu prietenii moldoveni și georgieni am mers la o terasă acoperită, situată lângă o grădină cu vegetație luxuriantă. Acolo aveam mesele pregătite. Am savurat până târziu din deliciile culinare tradiționale georgiene și din vinurile selecte.

01

Restaurantul Megrul-Lazuri oferă vizitatorilor mâncăruri din bucătăria georgiană de tip megrelian și lazian. Meniurile restaurantului sunt traduse în trei limbi: georgiană, rusă și engleză. Restaurantul este deschis pentru vizitatori începând cu ora 10:00 și până la ora 24:00. Având mai multe săli, restaurantul poate găzdui diverse evenimente asigurând o capacitate de până la 250 de persoane. Seara, în intervalul orar 19:00 – 24:00, gazdele încântă oaspeții cu dansuri și muzică live.

_dsc0193

Pe masă erau tot felul de bunătăți georgiene: khachapuri (plăcintă cu branză), khinkali (un fel de găluște sau colțunași umpluți cu carne), felii de brânză Suluguni, badrijani nigvzit (rulouri din vinete prăjite umplute cu cremă de usturoi și nucă); mchadi (turtițe din mălai și brânză), mtsvadi (carne de porc la grătar înăbușită în lipie), platouri cu legume la grătar și platouri cu fructe. Toate aceste delicii culinare au fost stinse cu un vin bun. Pe masă nu au lipsit sucurile naturale Natakhtari și celebra apă minerală Borjomi.

02

După ce ne-am ghiftuit de bunătăți georgiene a început să răsune muzica și să dansăm. Georgiencele se întreceau în mișcări, iar noi ne uitam cu admirație. Micul spectacol a ținut până târziu, apoi alături de câțiva prieteni am vizitat magazinul de suveniruri situat la subsolul restaurantului. Mi-am cumpărat o sticlă de vin roșu, ciocolată și magneți de frigider cu panorama orașului Batumi.

Poftă bună!

Galerie foto:

011a2345677a8101112

Text&Foto: Mircea Mitrofan

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s