Hotelul de Gheață din Transilvania

Bâlea Lac, SIBIU –

În fiecare an, în zona Transilvaniei, la peste 2000 de metri altitudine, ceva cu adevărat magic se întâmplă.  În creierii munților Carpați, pe măsură ce vine iarna și apele lacului Bâlea îngheață, apare o bijuterie confecționată din gheață. Este vorba de unicul Hotel de Gheață*** din România, construit pe apele înghețate ale lacului Bâlea din munții Făgăraș. 

Am urcat cu telecabina în munții Făgăraș. Am trecut peste vârfurile brazilor înzăpeziți, aproape de crestele munților, admirând peisaje cu văi adânci, prăpăstii amețitoare și trasee alpine. Am traversat Transfăgărășanul acoperit de zăpadă și am văzut de la distanță frumoasa cascadă Bâlea. Am avut parte de momente de adrenalină atunci când telecabina trecea pe lângă piloni și se zgâlțâia puternic. După 15 minute de mers cu telecabina, am ajuns în vârful munților.

dscf4108

Amplasat într-o vale adâncă și înconjurat de crestele munților, Hotelul de Gheață este o locație de poveste. O destinație de neuitat pentru un weekend plin de aventură, adrenalină, peisaje spectaculoase și experienețe unice. Din momentul în care am făcut primul pas în interiorul hotelului am înțeles de ce este atât faimoasă locația. Hotelul este construit din blocuri de gheață tăiate din lacul glacial Bâlea.

dscf4181

Din anul 2005, în fiecare iarnă, Hotelul de Gheaţă se reconstruieşte în munții Făgăraș și este deschis pentru turiști doar câteva luni. Blocurile imense de gheaţă, tăiate şi scoase direct din Lacul Bâlea sunt folosite la ridicarea zidurilor, iar zăpada, care este adunată de pe întreg versantul montan, este folosită pentru fixarea cărămizilor de gheaţă şi finisarea zidurilor. În fiecare an, Hotelul de Gheaţă are o structură diferită și spune o altă poveste prin ingeniozitatea proiectării și construcției. Această poveste este transpusă atât în decorul şi în arhitectura camerelor, a restaurantului de gheaţă şi a barului de gheaţă, cât şi în evenimentele organizate cu diferite ocazii.

dscf4149

Unde se află Hotelul de Gheață?

Hotelul de Gheață este amplasat la o altitudine de 2000 de metri, lângă Lacul Bâlea din munții Făgăraș, județul Sibiu. Hotelul de Gheață se află la o distanță de 275 km de București și la 517 km de Chișinău.

map-hotel

Camerele de gheață

Cum ar fi să te cazezi într-un hotel de gheață la câteva grade cu minus? Aventuroasă experiență, nu glumă? Dacă te tentează ideea să știi că ar trebui în primul rând să semnezi obligatoriu o declarație pe propria răspunde că stai bine cu sănătatea. Camerele nu au geamuri și uși. Toate camerele sunt luminate și mobilate din gheață: paturi matriomoniale, scaune, noptiere și fotolii. Pe fiecare pat se află o saltea moale acoperită cu lenjerie, pături, perne şi blănuri pufoase de animale. Înainte de culcare, oaspeții primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţă este între -2 şi +2 grade C.

dscf4196

Fiecare cameră este diferită și spune o poveste prin intermediul statuetelor sculptate pe pereții încăperii: camera spiridușilor, camera lui Harry Potter, camera lui Marylin Monroe, camera lui King Kong, camera lui Rocky III, camera Titanic, camera Star Wars, camera The Passion of the Christ, etc. O noapte într-o cameră dublă  este 450 lei, iar o noapte într-o cameră de tip igloo costă 660 lei. Copiii între 6 şi 15 ani beneficiază de o reducere de 50%, iar pentru copiii sub 6 ani este gratuit. Mai multe detalii despre cazare și check-in găsiți aici

dscf4216

Restaurantul de gheață

După o zi întreagă de activități în aer liber, apare foamea. Intri în restaurantul geros, te așezi la o masă înghețată și răsfoiești meniul în timp ce stai pe un scaun de gheață căptușit cu o blană călduroasă. Pe fiecare masă există câte o față de masă elegantă și de diferite culori, o veioază care luminează și o vază din gheață cu trandafiri. Pe farfurii din gheață ți se servesc bucate alese într-o atmosferă romantică.

dscf4186

Preparatele, pregătite cu atenţie la Cabana Bâlea, sunt aduse la Ice Restaurant de personalul specializat. Meniul reprezintă o călătorie culinară de neuitat: somon afumat, mușchiuleț de porc învelit în bacon, supe, salate, desert și vinuri savuroase. Un cocktail ajunge la 25 lei, un ceai costă 6 lei, vin fiert – 8 lei, o bere – 6 lei, o țuică fiartă – 9 lei, o ciocolată caldă – 7 lei, o apă plată – 6 lei, o vodkă – 15 lei, iar un vin spumant ajunge și până la 500 lei. Până ți se aduc bucatele te poți încălzi cu o băutură sau să dansezi pe muzica dată la maxim de la Barul de Gheață. Prețul unui meniu este 250 lei.

dscf4249

Barul de gheață

Experienţa glacială nu este completă dacă nu serveşti o băutură la Ice Bar, în pahare de gheață. Ice Bar este inima Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac care încălzeşte şi pune în mişcare şi cel mai îngheţat sânge! Meniul de băuturi este foarte variat, iar specialitatea casei sunt cocktailurile care sunt servite în pahare cioplite din gheață. Ai ocazia să te încălzești cu un vin sau o țuică fiartă, un ceai sau o ciocolată fierbinte, o bere sau un vin spumant, o vodkă sau un energizant. Barul este deschis vizitatorilor între orele 9:00 – 21:00. Hai că am înghețat de când vă povestesc! Noroc!

dscf4232

Program de funcționare a telecabinei:

Perioada de iarnă (noiembrie-martie)

Zilnic pentru turiști de la 9:00 – 17.00 (în funcție de condițiile meteo).

Taxe:

Telecabina urcare-coborâre: 60 lei

Copii până la 12 ani: 30 lei

Intrarea în Hotelul de Gheață: 15 lei

Galerie foto:

dscf4109dscf4121dscf4152dscf4154dscf4163dscf4180dscf4188dscf4190dscf4196dscf4199dscf4203dscf4206dscf4208dscf4211dscf4215dscf4218dscf4222dscf4224dscf4229dscf4243dscf4244dscf4247dscf4248dscf4259dscf4262dscf4263dscf4265dscf4269dscf4270dscf4271dscf4278dscf4329dscf4322dscf4320dscf4316dscf4283dscf4285dscf4291dscf4295

Am vizitat Hotelul de Gheață*** cu agenția Scorilo Turism. Mulțumesc Scorilo Turism! În curând revin pe blog cu un nou articol despre Biserica de Gheață din munții Făgăraș.

scorilo-logoText&Foto: Mircea Mitrofan

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s