România și Bulgaria își unesc forțele pentru a dezvolta turismul din regiune

logo forum

România și Bulgaria își unesc forțele pentru a dezvolta turismul din regiune. Autoritățile își doresc din ce în ce mai mulți turiști români care să vină în Bulgaria și să vedem, de asemenea, bulgari care să viziteze România. La Bulgarian-Romanian Travel Forum, autoritățile și-au prezentat atracțiile turistice și și-au strâns mâna pentru a dezvolta proiecte și parteneriate de durată care să conducă la intensificarea promovării destinațiilor turistice din cele două țări.

„Long vacantion or short trips – Bulgaria welcomes you all year round” a fost sloganul forumului desfășurat în această săptămână. La Forum au participat oficiali ai ministerelor Turismului din Bulgaria și România, doamna Irena Georgieva, ministrul adjunct al Turismului din Bulgaria, respectiv doamna Cristina Tărteață, secretar de stat în Ministerul Turismului din România. La eveniment au fost prezenți peste 100 de hotelieri, touroperatori, reprezentați ai agențiilor de turism, jurnaliști și bloggeri de travel din Bulgaria și România.

20170330_144448

Oficialii din Bulgaria au invitat turiștii români să le descopere destinațiile turistice: vacanțe pe litoralul bulgar, vacanțe la munte în Borovets și la Bansko, city breaks în Sofia, Varna, Ruse sau Veliko Târnovo, cultură și istorie la Castelul din Balcic, Cetatea Belogradchik, Mănăstirea Basarabov sau Băile romane (Thermae) din Varna, Golf lângă Balcic, wellness și spa în Hisarya, Varshets, Velingrad, Sandanski sau Pavel Banya, organizarea diverselor evenimente (International Fair Plovdiv, Chocolate Festival, evenimente sportive, concerte). Oferta bulgarilor constă într-o varietate de oportunități turistice, vacanțe scurte pe întreg parcursul anului, prețuri bune și acces ușor.

20170330_144632

Oficialii din România au invitat turiștii bulgari să descopere țara noastră. Să își planifice vacanțe la munte, să viziteze Delta Dunării, mănăstirile UNESCO din Maramureș și Bucovina, să descopere castelele și bisericile fortificate, cultura, gastronomia, tradițiile și obiceiurile românilor. Turiștii bulgari sunt invitați să vadă Bucureștiul și împrejurimile acestuia.

Să fie într-un ceas bun și să sperăm că această colaborare dintre România și Bulgaria să dezvolte o piață turistică puternică, în continuă dezvoltare și să consolideze circulația turistică între cele două țări.

20170330_142002

Bulgarian-Romanian Travel Forum este primul eveniment care are scop colaborarea bilaterală turistică dintre România și Bulgaria. Evenimentul s-a desfășurat în București la centrul de evenimente Le Chateau și a fost organizat de Innovation Romania în parteneriat cu Ministerul Turismului din Bulgaria și Consulatul Onorific al Republicii Bulgaria la Ploiești.

Galerie foto:

122a344a56789101213141516

17
Mircea Mitrofan, Cristina Burgui, Mihaela-Cristina Hadid, Traian Bădulescu, Rodica Pavel George Vasiliu
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s