Conferința „Întoarcerea la apă” – Corp, Minte și Spirit @Herculane

Băile Herculane, ROMÂNIA – 

Cum dezvoltăm și promovăm stațiunea Băile Herculane? Ce potențial turistic există în zonă? Care sunt obiectivele turistice din stațiune și din împrejurimi? Câte hoteluri există și care sunt condiții de cazare? În ce activități poate fi implicat un turist care ajunge la Băile Herculane? Am încercat să aflu răspunsurile la aceste întrebări participând la un eveniment organizat la Băile Herculane.

Este vorba de Conferinţa Naţională ,,Întoarcerea la apă – Corp, Minte şi Spirit @ Herculane” (ediția a VII-a), organizată de Asociaţia Pro Turism Herculane în perioada 7 – 9 aprilie 2017. Desfășurată la Diana*** Resort, conferința a reunit peste 100 de invitați din țară și din străinătate interesați de potențialul turistic al stațiunii Băile Herculane. Conferința a fost dedicată sănătății pe care turiștii o obțin de atâta timp la Herculane, despre noile facilități și drumul spre dezvoltare al stațiunii. Segmentul balneo se află în plină dezvoltare, atât în străinătate cât și în România.

5

La Conferință au participat reprezentanți de la Ministerul Turismului, reprezentanți de la administrația publică locală în frunte cu primarul Cristian Miclău, ghizi de turism, reprezentanți ai agențiilor de turism, oameni de afaceri și bloggeri de travel. La Conferință au participat jurnaliști din străinătate:  Kamenko Milenkovic și Slavica Braun din Serbia, Robert Matejovic din Croația, Mar Garcia Aguilo din Spania și Starev Plamen din Bulgaria.

jurnaisti strainatate

Conferința Naţională ,,Întoarcerea la apă – Corp, Minte şi Spirit @ Herculane” a fost moderată de Traian Bădulescu (Innovation Travel), ambasador al stațiunii Băile Herculane. Printre speakerii conferinței se numără oameni din industria de turism națională și internațională: Starev Plamen (Secretar General FIJET Bulgaria), Ștefan Baciu (Președinte FIJET România), Florin Arjocu (drumliber.ro), ghid de turism și ambasador al stațiunii Băile Herculane, Ioana Marian (Fondator despreSpa.ro), Ambasador Global Wellness Day în România, Iulia Dincă (Trainer despreSpa.ro). La conferință a susținut un discurs domnul Adrian Altărescu (Ministerul Turismului).

DSCF5093

Startul conferinței a fost dat de domnul Traian Bădulescu (Innovation Travel), ambasador al staţiunii Băile Herculane: „La ora actuală, e drept, sunt staţiuni din Europa care au reuşit să se dezvolte mai rapid, dar eu cred că staţiunea Herculane se va dezvolta destul de mult în următorii ani. Vreau să felicit societatea Bacolux care a înţeles ce înseamnă să investeşti şi, după cum vedeţi, două hoteluri din Herculane chiar sunt reprezentative: Afrodita şi Diana. Sunt convins că staţiunea se va transforma pas cu pas sub ochii noştri“.

20170408_103044

Starev Plamen, secretarul Gerenal FIJET Bulgaria, a susținut o prezentare despre Plovdiv, orașul său natal. A prezentat obiectivele turistice și a anunțat că în anul 2019 Plovdiv va fi Capitala Europeană a Culturii. Domnul Plamen a vorbit și despre Golden Apple („Mărul de Aur”), trofeu obținut de orașul Plovdiv în 2016 de la Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism (FIJET). Considerat „Oscarul în turism”, acest trofeu a ajuns și în România la Târgu Jiu (2014), în Delta Dunării și Mărginimea Sibiului (2009) și în Bucovina (1975). Cred că ar merita pe deplin și stațiunea Băile Herculane un Golden Apple.

8

Ștefan Baciu, președintele FIJET România, a făcut o prezentare despre orașul Bratislava și împrejurimile ei. De asemenea a anunțat că acest oraș va primi în acest an Golden Apple („Mărul de Aur”)  de la FIJET la sfârșitul lunii mai.

Florin Arjocu, ghid de turism (drumliber.ro), a susținut o prezentare despre obiectivele turistice din stațiunea Băile Herculane și despre excursiile care se pot organiza în împrejurimile acesteia.

6

Ioana Marian (Fondator „despreSpa.ro”) și Iulia Dincă (Trainer „despreSpa.ro”) au vorbit la conferință despre Spaventura, un program ce prezintă elementele unui stil de viaţă sănătos. Ioana și Iulia au făcut și o prezentare despre cum a evoluat până în prezent turismului wellness în România și în străinătate.

17862479_10202901764222467_3593308947400890932_n

În cadrul evenimentului care s-a desfășurat pe parcursul a trei zile la Diana*** Resort, participanții au avut parte de un program wellness, #Spaventura, cu dietă alcalină, băuturi naturale (smoothies), ore de pilates, plimbări în natură, drumeții, etc. Participanții cazați la Diana*** Resort s-au bucurat din plin de piscinele interioare cu apă încălzită, jacuzzi, saună, diferite tipuri de masaje de relaxare şi terapeutice şi alte proceduri.

Premiați pentru promovarea stațiunii Băile Herculane

La sfârșitul conferinţei a avut loc decernarea unor trofee şi diplome de merit celor care promovează stațiunea Băile Herculane. Premiile au fost oferite de George Vasiliu, Președintele Asociației Presei de Turism din RomâniaMarinela Badea (Asociaţia ProTurismHerculane), Laura Pătru (Bacolux Hotels), Ioana Marian (despreSpa.ro), Florin Arjocu (ghid de turism, ambasador al Băilor Herculane) și Mircea Mitrofan (travel journalist, Vacanţele lui Mircea).

IMG-20170408-WA0007

După terminarea sesiunilor de prezentări şi discuţii, au fost prezentate bazele de tratament moderne din cele două resorturi – Diana*** şi Afrodita**** – dotate la cele mai noi standarde de calitate, pentru a putea satisface toate cerinţele terapeutice şi de relaxare. Dora Miuţi şi Andrei Călinescu au oferit explicaţii amănunţite invitaţilor, jurnaliştilor şi tuturor celor interesaţi de tehnicule şi procedurile efectuate în cele două resorturi. Pentru participanți au fost organizate tururi prin stațiunea Băile Herculane, dar și prin împrejurimi. Mai multe detalii despre stațiunea Băile Herculane aflați aici

Seria de conferințe organizată de-a lungul anilor de Asociația Pro Turism Herculane are drept scop identificarea celor mai eficiente metode de dezvoltare a stațiunii Băile Herculane, promovarea valorilor locale, dezvoltarea de programe noi atât pe partea de turism cât și pe segmentul de sănătate, precum si promovarea susţinută şi constantă la nivel naţional cât şi internaţional. Conferințele trecute au abordat segmente din cele mai diverse ale procesului de dezvoltare, de la promovare internațională până la terapii noi, atragere de fonduri europene, proiecte naționale, dar și evaluarea potențialului stațiunii într-un mediu de wellness.

12

Printre partenerii media la eveniment au fost: Asociaţia Presei de Turism (vicepreşedinte George Vasiliu), Traian Bădulescu (Innovation Travel), Petre Dordea (InfoTravel România), Florin Arjocu, (ghid de turism, Drumliber.ro).

Galerie foto:

Această prezentare necesită JavaScript.

Am vizitat stațiunea Băile Herculane în cadrul Conferinței Naționale „Întoarcerea la Apă” – Corp, minte, spirit @Herculane, organizată de Asociația ProTurism Herculane la Diana*** Resort în perioada 7-9 aprilie 2017.

poster_proturism2017

Text&Foto: Mircea Mitrofan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s