În Prăvălia lu’ Gabioti din Pleșcoi

Pleșcoi, BUZĂU –

Cârnați afumați, jambon, costițe, slănină, scăriță de porc, jumări, ceafă, pastramă de oaie și de porc, babic și ghiudem, pulpă de vițel, șuncă fiartă condimentată, mici, tobă… toate le găsești în Părvălia lu’ Gabioti din Pleșcoi, județul Buzău. Am trecut pe la această prăvălie atunci când am vizitat Vulcanii Noroioși. 

E raiul pe pământ aici la Pleșcoi pentru cei pofticioși de produse tradiționale. Aici se găsesc bunătățuri pregătite ca la mama acasă după rețete vechi și din ingrediente naturale. Îți lasă gura apă când vezi produsele din prăvălie. Guști o bucată, mai vrei una și tot așa până când vrei să cumperi și pentru cei de acasă. Că așa suntem noi, nu contează banul dacă e bun produsul. Prăvălia este amenajată cu cârnați suspendați peste tot, rafturi cu dulceață de ardei iute și de caise, conserve, șiraguri de ardei, ceapă și usturoi, tarabe cu slănină fiartă condimentată, picioare de porc, mușchiuleț țigănesc, cârnați afumați, jumări, oase proaspete de porc, genunchi de porc, șuncă cu usturoi, șorici, piept crud afumat, mușchi și șuncă țărănească, șunculiță cu carne, lebăr și tobă de casă, etc.

2

Am ajuns pe-nserat la prăvălie, iar înăuntru era aglomerație. Cele două vânzătoare făceau față cu greu solicitărilor. Am căscat gura la cârnații suspendați, m-am uitat la prețuri, am gustat câteva produse tradiționale și tot nu puteam decide ce vreau să iau. Până la urmă mi-am luat cârnați afumați, un borcan de dulceață și o slăninuță. Trebuie să vă mai spun că în prăvălie o iei razna de la mirosurile ispititoare. Miroase atât de bine…

1

Denumirea Gabioti vine de la patronii prăvăliei, Gabi și Otilia. Au deschis această prăvălie pentru a duce mai departe tradiția și arta preparării produselor tradiționale așa cum le-au învățat de la bunicii și străbunicii lor. Materia primă o iau din zona Buzăului, iar în prezent au zece produse atestate tradițional. De asemenea, prăvălia are marcă înregistrată la Uniunea Europeană pe cârnaţii de Pleşcoi.

DSCF0415

Unde se află prăvălia? Părăvlia lu’ Gabioti se află în localitatea Pleșcoi pe strada 1 Decembrie nr. 177, comuna Berca, județul Buzău. Telefon: 0741 178 784 | 0757 705 265

Mai au un magazin cu produse în Buzău (Bulevardul Unirii nr. 303 – Penny Market XXL) și altul în București (Str. Valea Cascadelor nr. 23, Complex Expo-Alimentar).

Galerie foto:

3456789101112131415161718DSCF0427DSCF0399DSCF0417DSCF0418DSCF0419DSCF0412DSCF0416DSCF0426DSCF0410DSCF0392DSCF0421

Text&Foto: Mircea Mitrofan

Reclame

2 gânduri despre “În Prăvălia lu’ Gabioti din Pleșcoi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.