Sarmizegetusa Ulpia Traiana

Hunedoara, ROMÂNIA – 

O călătorie la Sarmizegetusa Ulpia Traiana trebuie să fie obligatoriu în lista ta de destinații de vacanță. Fiecare român trebuie să ajungă aici și să cunoască istoria acestor locuri. Am vizitat Sarmizegetusa Ulpia Traiana săptămâna trecută cu agenția Scorilo Turism.

În aceste locuri s-au desfășurat două războie sângeroase între Imperiul Roman și Regatul Dac. Împăratul Traian a cucerit teritoriile dacice și s-a îmbogățit datorită exploatărilor din minele de aur ale Daciei. După cele două războaie daco-romane, capitala dacilor a fost în mare parte distrusă, iar Traian a ordonat să se construiască o altă capitală în regiune, numită Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa.

DSCF5648

Ulpia Traiana Sarmizegetusa (Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa) a fost capitala provinciei romane Dacia. A fost întemeiată de împăratul Traian între anii 108 – 110. În prezent, ruinele orașului antic constituie un complex arheologic aflat în localitatea Sarmizegetusa din județul Huneodara. În anul 1924 a fost fondat Muzeul de Arheologie Sarmizegetusa, situat în apropiere de Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

DSCF5676

Da, mulți îmi veți spune că nu străbateți jumătate de țară ca să vizitați niște ruine. E adevărat, dar pentru a avea aici cu adevărat o experiență e important să ai un ghid de turism. Cu ajutorul ghidului am reușit să văd dincolo de aceste ruine. Le-am aflat povestea și mi-am imaginat evenimentele istorice petrecute în aceste locuri. Am văzut lespezi cu inscripții în latină, ziduri măcinate de vreme, grămezi de pietre, câteva încăperi misterioase și coloane romane zdrobite. Turiștii pasionați de istorie vor fi impresionați de aceste mărturii vechi de secole.

DSCF5658

Dacă ajungeți în județul Hunedoara trebuie neapărat să vizitați Sarmizegetusa Ulpia Traiana. În primul rând poți să faci o plimbare printre ruinele orașului antic. Ai nevoie de o oră pentru a descoperi locul. Pasul următor pe care trebuie să-l faci este să vorbești cu localnicii și să afli părerea lor despre aceste ruine. La casa de bilete poți cumpăra magneți, pliante și cărți despre Sarmizegetusa Ulpia Traiana. După plimbare cu siguranță ți se face foame și sete. În apropiere de casa de bilete sunt magazine și restaurante. Poftă bună!

Dacă vă doriți să vizitați Sarmizegetusa Ulpia Traiana să știți că aveți ocazia în perioada 11-13 august 2017. Agenția Scorilo Turism organizează o excursie în aceste locuri. Detalii despre excursie găsiți aici

Galerie foto:

1234567891011121314151617182023242526272829303334353638

Text&foto: Mircea Mitrofan

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s