Impresii despre orașul Deva pentru Radio România Internațional

Ana-Maria Cononovici de la Radio România Internațional m-a invitat să povestesc despre obiectivele turistice din orașul Deva. Citiți mai jos articolul:

Astăzi vă invităm în sud-vestul României, la Deva, municipiul de reşedinţă al judeţului Hunedoara. Cu o atestare documentară care ne poartă în negura timpurilor, în anul1269, Deva este situată pe malul stâng al Mureşului, la 187 m altitudine, la poalele munţilor Apuseni şi Poiana Ruscă.

Oraş mic, cochet, Deva tentează printr-o serie de atracţii, turiştii putându-se delecta atât cu frumuseţile naturii, cât şi cu povestiri istorice.

Mircea Mitrofan, blogger de turism, a vizitat oraşul acum două săptămâni şi ne-a spus de ce merită să mergem la Deva: „Am rămas foarte impresionat. E un oraş liniştit, curat, cu  clădiri vechi, frumoase, străzi pline de turişti. Am văzut foarte multe monumente: statuia lui Decebal, statuia lui Traian, o alee dedicată campioanelor gimnasticii româneşti. Deva are ce oferi. Ai parte şi de plimbare prin oraş, dar Deva poate să fie un punct de plecare în altă parte, spre Sarmizegetusa Regia sau spre Sarmizegetusa Ulpia Traiana, spre Parcul dendrologic Simeria, care este extraordinar: unic în țară şi are peste 200 de specii de plante exotice rare, aduse din diverse colţuri ale lumii.”

De oriunde te-ai afla în oraş, se poate vedea cetatea Devei, emblemă a oraşului. Cetatea a fost ridicată în secolul al XIII-lea şi a suferit multe modificări de-a lungul timpului. Astăzi, accesul spre Cetate este posibil atât pe jos, pe drumul vechi pavat cu piatră cubică sau pe potecile bătute de localnici, dar şi contra-cost cu ajutorul unei telecabine.  în fapt un lift monoliner, unic în această zonă a Europei.

Mircea Mitrofan ne-a povestit despre experienţa sa la Cetatea Deva: „Cetatea Deva este bijuteria acestui oraş. Din centrul vechi, Cetatea Devei se vede extraordinar, la cât de monumentală, cât de spectaculoasă este ca imagine. Am urcat cu telecabina la cetate, preţul unui bilet este de 10 lei pentru un adult (aproximativ 2 euro), este de fapt un lift monolinear, unic în această parte a Europei. În câteva minute am urcat până sus la cetate, după care am avut parte de un tur ghidat. Este frumoasă, bine amenajată şi ai ocazia să vezi panorama oraşului Deva, peisaje cu munţi, cu dealuri.”

Citiți articolul integral aici

radio-romania

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s