Târgu Jiu, orașul intrat în istoria lumii

Târgu Jiu, ROMÂNIA – 

Un om simplu și talentat a pus orașul Târgu Jiu pe harta lumii. Este vorba despre un sculptor român ale cărui opere au intrat în tezaurul mondial. Îți recomand să descoperi orașul Târgu Jiu și vei înțelege de ce trebuie să-l vezi măcar o dată în viață. 

Îndrăznește să ajungi acolo unde îți dorești! Mi-am dorit foarte mult să ajung la Târgu Jiu, iar acum e momentul să vă împărtășesc experiența trăită în acest oraș. Cred că v-ați dat seama că este vorba despre Constantin Brâncuși, omul care prin talentul și operele sale a revoluționat arta modernă și a făcut ca România să fie cunoscută pe întreg mapamondul. Coloana Infinitului, Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor, Cumințenia Pământului, Muza Adormită, Domnișoara Pogany sunt doar câteva dintre bijuteriile lui Brâncuși care au intrat în istoria artei mondiale.

DSCF5484

Astăzi vom merge la Târgu Jiu și vom vizita patru creații ale sculptorului amplasate în acest oraș. Constantin Brâncuși a copilărit în aceste locuri (vezi aici) și a moștenit talentul de la oamenii din satul natal, Hobița (județul Gorj). M-am uitat cu multă admirație la sculpturile lui Brâncuși din Târgu Jiu și am ajuns la concluzia că nimic nu e mai frumos pe lumea asta decât să redai viață unui oraș prin artă. Sunt convins că ne invidiază multă lume că țara noastră a dat naștere unei legende care a scris istorie. Nouă ce ne rămâne să facem? Să îi protejăm creațiile pentru generațiile care vin și să încercăm să nu dispară niciodată din mentalul lumii universale.

Coloana Infinitului

Coloana Infinitului sau Coloana fără sfârșit a fost inaugurată în anul 1938. Cu o înălțime de 29, 35 metri și o greutate totală de 29 173 km, sculptura a fost dedicată soldaților români căzuți pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial.

DSCF5482

Poarta Sărutului

Sculptura este amplasată la intrarea în parcul central al orașului Târgu Jiu. Arată ca un arc de triumf și ar simboliza triumful vieții. Inaugurată în 1938, creația are o înălțime de 5,13 metri și o lățime de 6,45 metri.

DSCF5556

Aleea Scaunelor

Aleea Scaunelor face legătura între Poarta Sărutului și Masa Tăcerii. Aleea este alcătuită din două bănci și 30 de scaune din piatră. Creațiile au fost realizate în perioada anilor 1937-1938.

DSCF5548

Masa Tăcerii

Masa Tăcerii este înconjurată de 12 scaune, lucrate în calcar. Se spune că această operă ar reprezenta Cina cea de Taină. Creația a fost inaugurată în același an ca și celelalte sculpturi.

DSCF5540

Unde se află orașul Târgu Jiu?

Târgu Jiu este municipiul de reședință al județului Gorj, Oltenia, România. Orașul se află la o distanță de 111 km de Craiova, 114 km de Râmnicu Vâlcea, 288 km de București și la 753 km de Chișinău.

targu jiu_map

Am vizitat orașul Târgu Jiu cu agenția Scorilo Turism. Dacă vă doriți să ajungeți la Târgu Jiu să știți că agenția Scorilo Turism organizează o excursie în perioada 11-13 august 2017. Mai multe detalii aici

Galerie foto:

01245678910111213141516171819202122

Text: Mircea Mitrofan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s