Pe malul Mării Adriatice

Cervia, ITALIA

Sunt deja de două săptămâni în Italia. Îmi place foarte mult litoralul Mării Adriatice. Mă aflu în localitatea Cervia, iar aici voi sta o vară întreagă. 

Chiar dacă e prima lună de vară, litoralul Mării Adriatice este foarte aglomerat. Majoritatea hotelurilor din zonă au puține spații de cazare, terasele si restaurantele sunt pline în fiecare seară, străzile sunt aglomerate cu masini si biciclete, iar plajele adună turisti din Germania, Elvetia, Franta si mai putin din Italia. În Cervia, cele mai multe hoteluri sunt de 3 stele, dar sunt câteva de 4 stele superior. Departe de plaje si litoral, localitatea este una linistită, cu multe spatii verzi, străzi umbrite cu conifere uriase si vile ale localnicilor cu doua etaje. Unii localnici au câte o mică grădină unde cresc dovlecei, salată, floarea-soarelui sau pomi fructiferi precum smochini, lămâi, etc.

Vreau să va povestesc câte ceva despre plajele de aici. Nu am văzut până acum plaje atât de bine organizate. Predomină zonele amenajate cu sezlonguri, dar există si plaje libere unde îți poți asterne prosopul pe nisip. Plajele sunt destul de late, cu numeroase localuri în spatele zonelor cu sezlonguri, multe oportunități de distracție pe plajă (volei, tenis, sporturi nautice, etc.). Nisipul fin amestecat cu scoici te gadila la picioare. Pentru un sezlong scoți din buzunar intre 7-10 euro pentru o zi, dar iti recomand sa mergi sa te bronzezi pe plajele libere. Am uitat sa va mai spun ca la fiecare 100 metri de plaja exista un salvamar care supraveghează zona non-stop.

Centrul distracției se află în zona veche a orașului. În fiecare seară terasele, restaurantele, gelateriile si cluburile sunt pline cu turisti. Se aude muzica foarte tare, exista localuri care au animatori si ivita turistii la dans si la cântat. Pistele pentru biciclisti sunt foarte aglomerate seara de seara. Cei îndrăgostiți de shopping sa stiti ca găsiți țoale pentru toate buzunarele. Gasesti haine misto de la 5 la 20 euro.

Revin cu alte impresii in curând.

Galerie foto:

Text&foto: Mircea Mitrofan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s