Cel mai frumos lac al Banatului

Anina, CARAȘ-SEVERIN – 

Pe malul acestui lac s-a plimbat Regele Ferdinand I împreună cu Regina Maria și cu prințesa Ileana în anul 1926. Este vorba despre lacul Buhui, una dintre destinațiile preferate ale familiei regale din acea perioadă. 

Astăzi vă fac o invitație la relaxare pe malul lacului Buhui, localizat în inima munților Aninei, în apropierea orașului Anina, în cadrul Parcului Național Semenic – Cheile Carașului. Înconjurat de o pădure de brad, lacul Buhui mai este numit și „mica Veneție a Banatului” pentru că vin aici foarte mulți să se plimbe cu barca, să admire peisajele sau să pescuiască. Am mai auzit că apa lacului este una dintre cele mai curate din țară și chiar e bună de băut. 

01

Lacul Buhui este cel mai vechi lac artificial din România și primul lac de acumulare subteran din țară. Cu o suprafață de aproape 10 ha și o adâncime de 27 metri, lacul a fost construit în perioada anilor 1908 -1909 pentru alimentarea cu apă a orașului Anina. O altă informație interesantă este faptul că aici există unul dintre cele mai lungi cursuri subterane de apă, pârâul Buhui cu o lungime de aproximativ 3 km. Pe malul lacului Buhui există o cabană cu 11 locuri de cazare, dar și spații special amenajate pentru camping.

1

Ce facem în această zonă?

Ne plimbăm cu barca, vizităm peștera Buhui, străbatem la pas potecile prin locuri sălbatice, ne plimbăm cu bicicleta prin pădurea de conifere, stăm cu undița pe malul lacului și cu un pic de noroc putem să prindem caras, crap, somn sau biban, putem să facem un grătar, copiii se pot juca în voie într-un loc special amenajat, să ne bronzăm pentru că există un loc de plajă, să stăm la foc de tabără și să ascultăm povești de la localnici cu șerpi, vulpi și porci mistreți, să parcurgem 5 km pe jos până în Anina și să facem un tur de oraș sau să vizităm o mică grădină zoologică cu porci mistreţi, căprioare şi cai, aflată la o distanță de 3 km de lac.

7

Unde se află lacul Buhui?

Lacul Buhui se află la o distanță de aproximativ 5 kilometri de orașul Anina, județul Caraș-Severin. La ieșierea din orașul Anina pe drumul național DN58, lângă cimitirul Sigismund, există un drum forestier care te duce până la Lacul Buhui. Traseul poate fi parcurs cu microbuzul, autoturismul, motocicleta, bicicleta sau la pas.

map_lacul_buhu6

Cazare pe malul lacului

Cum ar fi să te trezești dimineața într-o cameră cu vedere la un lac în mijlocul pădurii? Puține lacuri din țară îți pot oferi această oportunitate. Pe malul lacului Buhui există o cabană, numită Cabana Buhui, care oferă vizitatorilor spații de cazare și masă. O noapte de cazare în timpul săptămânii costă 40 lei, iar în weekend ajunge la 60 lei. Cabana are doar 11 spații de cazare, așa că dacă nu prindeți un loc să știți că mai aveți o posibilitate: dormitul la cort sub cerul înstelat.

8

Am vizitat lacul Buhui cu agenția Scorilo Travel Vacanțe.

Text&Foto: Mircea Mitrofan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.