Hai să-ți arăt Istanbulul noaptea!

Istanbul, TURCIA – 

Îmi plac orașele care se transformă pe timp de noapte. Istanbul este unul dintre orașele care îți arată o altă față odată cu lăsarea serii, majoritatea străzilor devin pietonale, terasele sunt pline de oameni, iar clădirile îți prezintă un spectacol de lumini. 

O plimbare la ceas de seară te face să descoperi orașul Istanbul într-o altă ipostază. Clădirile parcă sunt poleite cu aur, oamenii sunt mult mai puțini pe străzi, comercianții își vând produsele până la ore târzii, terasele restaurantelor sunt pline cu turiști, iar majoritatea atracțiilor turistice din centrul Istanbulului devin și mai spectaculoase: Moscheea Albastră, Hagi Sophia, Hipodromul, Fântâna Germană, Parcul Sultanahmet, Moscheea Firuz Aga, etc.

9a

E foarte plăcut să te plimbi în răcoarea serii prin Istanbul și să admiri clădirile vechi. Sub lumina reflectoarelor și a felinarelor stradale, arhitectura clădirilor atrage privirile tuturor. Viața de noapte nu este atât de agitată ca în alte orașe, dar te poți bucura din plin de peisajele superbe. Mergi la pas și te oprești cât crezi că e nevoie acolo unde îți place cel mai mult și faci zeci de fotografii. E o reală plăcere să străbați bulevardele largi sclădate în lumină și să vezi în mișcare siluetele clădirilor.

2

Plimbările la ore târzii prin Istanbul devin la un moment dat obositoare și simți nevoie să intri undeva să bei sau să mănânci ceva. E important să te uiți cu atenție la intrare ce prețuri sunt în localul respectiv pentru că s-ar putea să te arzi rău la buzunar. Printre cele mai frumoase zone din Istanbul pe timp de noapte sunt: cartierul Suntanahmet, celebrul bulevard Istiklal invadat cu magazine și brand-uri scumpe, cartierul Aksaray cu o viață de noapte în stil turcesc și cartierul cosmopolitan Kadikoy, aflat pe partea asiatică a Mării Marmara.

Galerie foto:

1c1a111101d14131bssaaIMG_3868aaabaaaaaaacIMG_4314

Text&Foto: Mircea Mitrofan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.