Cum a fost la Forumul de Incoming 2017?

Hotel Ramada Plaza, BUCUREȘTI – 

Cei mai importanți reprezentanți din industria turismului de incoming din România s-au întâlnit astăzi la Forumul de Incoming by InfoTravelRomânia.ro. Ajuns la ediția a V-a, forumul a adunat aproximativ 150 de specialiști din domeniu, agenții și ghizi de turism care practică incoming. 

La forum s-a discutat mult despre incoming, despre problemele și care sunt soluțiile pentru dezvoltarea incomingului românesc, dar și despre cum să fie încurajate agențiile de turism ca sa înființeze un departament de incoming. Printre speakerii forumului se numără: Bogdan Tomoiagă (Ministerul Turismului), Petre Dordea (InfoTravelRomania.ro), Alina Ghiurgiu (ghid de turism), Valentina Saygo (expert contabil), Alin Pătru (Manager Partner Travel Management and Events, Chișinău, membru ANTRIM), Raluca Vereș (Experience Bucharest), Ioan Namoloșanu (VINVEST), Florina Ioanid (Equestrian Adventures), Ciprian Șlemco (ghid de turism), Ioana Marian (DespreSpa.ro), Cătălin Câmpeanu (fondator Acvamania Parc), Andrei Toderaș (UltraVoyage DMC, Timișoara), Oana Maria Valea (Centrul de echitație Aladin).

24993079_10156087673828944_4553134027037947108_n

La Forumul de Incoming 2017 au fost reprezentanți din turism care fac incoming pe diferite forme de turism: de aventură, ecvestru, viticol, de welleness, etc. Un alt aspect important al forumului a fost prezentarea tuturor agențiilor din România care practică turismul de incoming și a fost pusă la dispoziția participanților o bază de date cu contactele acestora, realizată de InfoTravelRomania.ro.

1

Primul vorbitor la Forumului de Incoming a fost Bogdan Tomoiagă, Secretar de Stat, Ministerul Turismului. Bogdan Tomoiagă a punctat cu această ocazie situația incoming-ului din România cât și acțiunile întreprinse în vederea creșterii numărului de turiști străini care vizitează țara noastră. Potrivit datelor recente publicate de Institutul Național de Statistică, la punctele de frontieră s-au înregistrat creșteri ale sosirilor vizitatorilor străini cu 25,5%, comparativ cu luna octombrie 2016. Dl Tomoiagă a vorbit și despre participările României la târgurile internaționale, câți bani au fost investiți în promovarea țării, cât de important va fi conceptul de management al destinației de anul viitor, cum va fi promovat Anul Centenar și cum vor activa cele 17 birouri de informare turistică din străinătate, de pe lângă ambasade.

2

Petre Dordea, Fondator InfoTravelRomania.ro, a vorbit despre ce înseamnă Forumul de Incoming, cum a evoluat acest eveniment până astăzi, cum s-a ajuns să avem astăzi 62 de agenții de turism care fac astăzi incoming pentru România și cu ce dificultăți se confruntă cei din industrie.

3

Alina Giurgiu (membru ANGR, Secretar General FGTR) a susținut o prezentare despre cum reușește statul Israel să fie printre liderii în piața de incoming. Alina Giurgiu a prezentat și compania Karpaten Turism, una dintre cele mai mari agenții de incoming din România.

4

Valentina Saygo, expert contabil (Ask For Tax Free) a vorbit la forum despre importanța punctului de restituire a TVA pe aeroportul Henry Coandă, primul de altfel din țară. Valentina Saygo a făcut un bilanț al anului 2017 privind numărul de turiști care și-au recuperat banii la ghișeul de la aeroport și un top al celor mai activi turiști străini care au apelat la serviciile acestui ghișeu.

5

Invitatul special al evenimentului a fost scriitorul și jurnalistul de turism Marian Constantinescu. Dl Constantinescu a organizat concursul „Cine știe turism, câștigă”, iar trei participanți de la forum s-au ales cu premii.

6

La Forumul de Incoming a fost prezent și un reprezentant din industria de turism de peste Prut. Este vorba despre Alin Pătru (Travel Management and Events) care a susținut o prezentare despre noua campanie de promovare #BeOurGuest din Republica Moldova. În cadrul prezentării, Alin Pătru a vorbit și despre Pomul Vieții, brand-ul turistic al Moldovei, despre noul Centrul de Promovare Turistică, lansat în această toamnă la Chișinău, precum și despre cele mai importante obiective turistice de peste Prut care merită vizitate: Orheiul Vechi, Mănăstirea Cărpiana, Castel Mimi, hamaking pe Nistru, Combinatul Cricova, orașul Tiraspol, Combinatul Mileștii Mici, etc. Alin Pătru a vorbit și despre segmentul MICE care se dezvoltă din ce în ce mai mult la Chișinău.

7

Cezar Popovici a susținut o prezentare despre sistemele audio profesionale pentru ghizii de turism. Dl Popovici a explicat cât de eficientă este utilizarea sistemelor audio ghid profesionale în tururile organizate în România și care sunt prețurile acestora.

8

Raluca Vereș a vorbit la forum despre Experience Bucharest și Experience Romania, două proiecte de mare impact în care sunt implicați bloggeri, vloggeri, instagarmeri și influenceri din țară și din străinătate.

9

Ioana Marian (DespreSPA.ro) a susținut o prezentare despre importanța turismului de wellenss pentru România și cum putem să dezvoltăm acest segment în țara noastră. Ioana Marian a vorbit despre potențialul uriaș de creștere a incomingului prin atragerea turiștilor wellness către România.

10

Ioan Namoloșanu (ambasador VINVEST) a susținut o prezentare despre vinul românesc ca ambasador al turismului românesc. Dl Namoloșanu a relatat care este potențialul României pe acest segment și cum putem să atragem mai mulți turiști străini în acest domeniu. Una dintre campaniile menționate: „Iubesc Vinul Românesc”.

11

După cum știți în 2021 Timișoara va deveni Capitală Culturală Europeană. Andrei Toderaș (UltraVoyage DMC, Timișoara) a susținut o prezentare despre potențialul turistic al Timișoarei și de ce ar trebui turiștii să viziteze acest oraș.

12

Cătălin Câmpeanu (Fondator Acvamnia Parc) a susținut o prezentare despre turismul de aventură. Dl Câmpeanu a prezentat câteva oferte turistice pentru agențiile de turism ca să atragă turiștii interesați de turismul de aventură: excursii în Delta Argeșului sau în Delta Neajlov (la 25 km de București), rafting pe r. Buzău, canyoning în Sinaia, etc.

13

Ciprian Șlemco (ghid de turism) a explicat necesitatea înființării poliției turistice care să urmărească activitățile ilegale ale unor ghizi neautorizați, care însoțesc grupuri vizitatori străini în România.

14

Florina Ioanid (Equestrian Adventure) a vorbit despre turismul ecvestru din România, o nișă cu mare potențial care poate dezvolta semnificativ turismul de incoming. Florina Ioanid a susținut o prezentare despre situația turismului ecvestru la ora actuală și cu ce probleme se confruntă acest segment de turism. Despre turismul ecvestru a vorbit și Oana Maria Valea (Centru de călărie Aladin).

15

Forumul de Incoming 2017 by InfoTravelRomania.ro s-a încheiat cu o tombolă. 12 premii au fost puse la bătaie și 12 participanți de la forum au plecat acasă super fericiți. Evenimentul a fost moderat de Florin Popescu și Raluca Mureșan. Partenerul evenimentului este Clubul Presei de Turism – FIJET România, iar sponsorii principali sunt: Karpaten Turism și Travel Maker.

161718

4

Text&Foto: Mircea Mitrofan

Reclame

2 gânduri despre “Cum a fost la Forumul de Incoming 2017?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.