Cazare la 3 stele în Sibiu

SIBIU – 

Astăzi vom înnopta la un hotel de trei stele din orașul SibiuEste vorba despre Hotelul Gallant***, situat pe bulevardul Victoriei la numărul 55, lângă Parcul Sub Arini, unul dintre cele mai mari și mai vechi parcuri din țară.

Prin acest articol vreau să vă ispitesc cu o vacanță la Sibiu și să vă cazați exact în locul în care mă aflu chiar acum. Hotelul este o oază de verdeață în interior, cu tablouri avangardiste pe pereți, mobilier din lemn masiv în stil clasic și câteva coloane în stil romanic vopsite în alb. Gallant*** este un hotel în formă de cerc, asemănător unui amfiteatru dacă ne gândim la coloanele romanice de lângă recepție. Pot să spun că interiorul hotelului sugerează o atmosferă de junglă prin bogăția de plante agățătoare. Pare incredibilă descrierea de până acum, dar chiar așa este.

1

Situat la 15 minute de mers pe jos de centrul istoric al orașului, Hotelul Gallant*** oferă oaspeților 50 de locuri de cazare în 2 apartamente și 23 de camere duble, care se pot utiliza și în regim single. Hotelul dispune de un restaurant, un bar, o terasă, un loc de joacă pentru copii pe terasă, o sală de conferințe, un salon pentru evenimente și o parcare gratuită. Printre serviciile oferite vizitatorilor se numără: cameră pentru bagaje, grădină, servicii de spălătorie și călcat, camere pentru nefumători și bineînțeles recepție deschisă non-stop.

3

Gazdele mi-au oferit o cameră la etajul 2. Am urcat pe scări cu bagajele, ulterior am luat-o până în capătul unui hol. În mână aveam cheia cu numărul 210, am deschis ușa și am intrat într-o cameră simplă. Avea două paturi, două lămpi de birou așezate pe noptiere pe post de veioze, câte una la fiecare pat, mobilier de culoare bej, o canapea maronie, un televizor, mini-bar, aer condiționat, o măsuță cu două pahare, o oglindă uriașă cu ramă de lemn și două tablouri. Mi-au plăcut foarte mult aceste tablouri pentru că arată cu lux de amănunte frumusețea rurală. Primul tablou se numește „Viehweide mit schlafender Frau” și îi aparține pictorului belgian Jan Siberechts. Cel de-al doilea tablou se află deasupra paturilor și este dedicat poetei antice grecești Sappho. Tabloul a fost realizat de neamțul Karl Heinrich Dreber în anul 1870. Atât în hotel, cât și în cameră aveți acces gratuit la internet (parola este ilovesibiu, lipită de oglindă, inclusiv pagina de facebook a hotelului).

2

Ar fi fost mult mai potrivit ca hotelul să aibă și balcoane la camere având în vedere că se află lângă Parcul Sub Arini, o suprafață de 22 de hectare de pădure. Acest parc este străbătut de râul Trinkbach și a fost înființat în toamna anului 1856. Nu mi-a rămas decât să mă bucur de la geam de frumusețea arborilor și să admir zborul păsărilor. Cu siguranță nu știați că acest parc are peste 60 de specii de arbori (exotici și indigeni), iar cei mai bătrâni au o vârstă de peste 150 de ani. Nu vă mai spun că parcul adăpostește aproximativ 100 de specii de păsări. Vă puteți plimba cu bicicleta sau să vizitați câteva atracții turistice: monumente, fântâni, busturi, etc.

3a

După plimbări lungi prin oraș ajungeți la hotel morți de oboseală. Aveți nevoie ca să vă recăpătați starea de bine și primul lucru la care vă gândiți este să faceți un duș. Baia este simplă, curată și dotată cu tot ce este necesar: duș, chiuvetă, oglindă, câteva prosoape moi și articole de toaletă (săpun lichid, șampon). Pe oglindă este lipit un mesaj eco-friendly: „Zilnic, milioane de prosoape sunt spălate în hoteluri în toată lumea, de multe ori fără a fi necesar. Întrucât detergenții deteriorează mediul, încercăm, cu ajutorul dvs, să jucăm un rol în salvarea planetei. Astfel, vă rugăm ca în cazul în care considerați că prosoapele din baia dvs pot fi refolosite, să le agățați. Dacă totuși, doriți să fie schimbate, vă rugăm să le așezați în cadă. Vom proceda în consecință. Vă mulțumim pentru sprijin!”

4B

Dacă tot avem condiții de cazare peste măsura așteptărilor, e timpul să vedem cum stă acest hotel la capitolul gastronomie. E o plăcere să iei masa în restaurantul Gallant, amenajat la subsolul hotelului. Există două intrări în restaurant, una prin interiorul hotelului, iar cealaltă prin exterior. Având meniu a la carte, restaurantul potolește poftele oricărui gurmand. Să nu uităm că ne aflăm într-o zonă apreciată de foarte multă lume din punct de vedere culinar, iar peste un an, Sibiul va deveni Regiunea Gastronomică Europeană 2019. Dar să revenim la specialitățile pe care le oferă oaspeților acest hotel. La micul dejun turiștii hotelului au la dispoziție o gamă variată de preparate din carne, brânzeturi, lactate, fructe proaspete, cereale, produse de patiserie și tot felul de băuturi (sucuri, ceai, cafea). Prânzul și cina poate fi cu specific tradițional sau internațional. Restaurantul este deschis în intervalul orat 12:00 – 23:00.

10

În continuare vă spun câteva date importante pe care trebuie să le știe fiecare turist care are de gând să se cazeze la Hotelul Gallant***. Centrul istoric al Sibiului se află la o distanță de 2,9 km de hotel, iar Aeroportul Internațional Sibiu – 2,5 km.

Am stat la Hotelul Gallant*** cu suportul agenției de turism Scorilo Travel Vacanțe

Galerie foto:

1234788a8b8c8d910

Text&Foto: Mircea Mitrofan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.