Cazare la 3 stele în Râmnicu Vâlcea

Râmnicu Vâlcea – 

Astăzi voi dormi la Râmnicu Vâlcea, la un hotel de trei stele. Este vorba despre Hotelul Panoramic***, situat în zona centrală a orașului, la poalele Dealului Capela, pe strada Colonel Bădescu la numărul 20.

Râmnicu Vâlcea m-a cucerit prin frumusețe autentică, simplitate, liniște și curățenie. În acest moment mă aflu într-un cadru natural absolut superb, lângă un deal cu o pădure deasă ce îmi oferă cele mai frumoase vederi panoramice asupra orașului Râmnicu Vâlcea. Sunt cazat la un hotel care îmi place foarte mult, gazdele te țin pe palme, sunt deschiși și receptivi la solicitările oaspeților, camera arată impecabil, serviciile sunt pe măsură, iar interiorul îmi aduce aminte de Portugalia pentru că pe holuri sunt tablouri lucrate în plută cu peisaje din zona județului Vâlcea. La prima vedere, hotelul pare micuț, cochet, înconjurat de natură, cu peisaje frumoase, având în față un părculeț în rampă cu pomi. Vă garantez că veți avea aici un sejur de poveste!

0

Hotelul Panoramic*** din Râmnicu Vâlcea oferă clienților 30 de spații de cazare: 25 de camere duble (cu paturi twin sau matrimoniale), 4 camere triple și un apartament. Hotelul pune la dispoziția clienților un restaurant cu bucătărie internațională, având o capacitate de 30 de locuri, o terasă, o sală de conferințe cu o capacitate de 20 de locuri, un spațiu pentru bagaje, seif la recepție, parcare gratuită. O noapte de cazare într-o cameră single (fără mic dejun) te costă 120 lei, o cameră dublă cu vedere spre pădure (fără mic dejun) – 130 lei, iar o cameră dublă cu vedere spre oraș (fără mic dejun) – 140 lei. Micul dejun în regim de bufet suedez vă costă – 20 lei.

21

Să mergem în cameră! Stau la etajul 3 în camera 309. Urcăm scările și până ajungem în fața ușii vă invit să căscăm gura la tablourile din plută. Este pentru prima dată când văd peisaje românești făcute din plută. În cameră e cald, miroase a proaspăt, totul este în ordine. Mobilierul este simplu, de culoare bej, deasupra patului avem un tablou abstract, având foarte multe culori, un televizor, o oglindă de mari dimensiuni, un frigider, un telefon pe noptieră, două scaune, aer condiționat și acces gratuit la internet. Lângă televizor există două pahare și un dosar cu toate detaliile și prețurile hotelului.

IMG_9716

Este vorba despre o cameră dublă cu vedere spre oraș. Ieșim la balcon să admirăm panorama superbă a orașului Râmnicu Vâlcea. Stau cu privirea țintită spre acoperișurile înzăpezite și mă bucur foarte tare că nu prea văd clădiri înalte care să-mi șifoneze această imagine idilică. De la balcon ai impresia că orașul Râmnicu Vâlcea e plin de conace și castele. Stau cu mâinile strânse de balustrada de lemn. Descopăr o plăcuță cu următorul mesaj: Nu vă aplecați în afară (scris în 5 limbi). Sunt două scaune de lemn așa că iau loc să mai pierd vremea. În zare se văd munții într-o nuanță de albastru fin încețoșat de nori. A doua zi dimineața sunt trezit de un soare strălucitor care îmi luminează camera…

17

Să vedem cum arată baia! Luăm prosoapele, să facem un duș, să ne spălăm pe dinți și să ne facem frumoși pentru că avem astăzi un oraș de vizitat. În baie avem două săpunuri prafumate și două șampunuri. Îmi place foarte mult chiuveta, având o nuanță de ciocolată cu lapte. Mă uit în oglindă și descopăr un mesaj eco-friendly privind folosirea prosoapelor: „Fiți alături de noi în apărarea mediului nostru! Imaginați-vă tonele de prosoape spălate zilnic în hotelurile din întreaga lume fără a fi necesar, dar gândițiv-vă la cantitățile imense de detergenți folosiți care poluează apa. Vă rugăm să decideți singuri pentru un mediu-ambient sănătos: 1. Prosoapele lăsate pe podea înseamnă: Vă rog să le schimbați!; 2. Prosoapele așezate pe suportul  de prosoape înseamnă: Le voi folosi din nou.” Avem apă caldă și rece. Intrăm în cabina de duș…

6

Acum vreau să vă dau o listă de prețuri a serviciilor suplimentare oferite contra cost: închiriere sală restaurant – 100 lei / 2 ore; închiriere pat suplimentar – 40 lei/noapte;  spălare articole vestimentare ale clienților – 10 lei / obiect personal; călcare articole vestimentare ale clienților – 10 lei / obiect personal; masaj corporal cu programare anterioară – 50 lei / ora; ghid de turism local – 100 lei / ora; spălare autoturism – 40 lei, etc. Să vedem o lista de prețuri a băuturilor din hotel: o bere te costă între 6 și 7,50 lei; o băutură răcoritoare de la 3 la 5 lei; o apă plată sau minerală de la 3 la 4 lei; o ciocolată caldă – 3 lei; un ceai – 2 lei; o cafea – 4 lei. Un vin Domeniul Dâmburești te costă 35 lei, iar un vin Zarea – 30 lei.

Să aveți un sejur de neuitat!

Galerie foto:

000101122a2b34a77a891012131415

Text&Foto: Mircea Mitrofan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.