O vizită la Palatul Snagov

județul ILFOV – 

Astăzi mergem să vizităm Palatul Snagov, aflat pe malul lacului Snagov, la aproximativ 40 de kilometri de București. Acest palat regal a fost construit de Prințul Nicolae în anii ’30 după schițele fiicei scriitorului Barbu Ștefănescu Delavrancea, Henriette Delavrancea Gibory, unul dintre cei mai mari arhitecți români din acea perioadă. 

Situat pe malul unui lac cu nuferi și înconjurat de o pădure deasă, Palatul Snagov atrage tot mai mulți vizitatori îndrăgostiți de peisaje unice. An de an, Palatul Snagov devine una dintre cele mai importante atracții turistice de lângă București, iar o plimbare de câteva ore în jurul palatului este mai mult decât binevenită pentru bucureșteni și nu numai. Aici ai parte de foarte multă liniște, aer curat, multă verdeață, flori, păsări și bărcuțe pe lac în viteză. Trebuie să vă mai spun faptul că în curtea palatului sunt mai multe terase superbe unde se pot organiza petreceri sau ceremonii. Peluza din fața palatului este o încântare pentru cei îndrăgostiți de statul la iarbă verde. În acest spațiu sunt organizate în aer liber evenimente la scară mare. Dacă doriți să stați mai multe zile la palat și să vizitați mai multe atracții turistice din zona Snagovului să știți că aici există un hotel cu opt apartamente. Sunt foarte fericit că am fost în acest cadru deosebit de pitoresc și vă recomand să ajungeți aici măcar o dată.

001

Palatul a fost finalizat în 1931, iar proprietarul acestei reședințe era Prințul Nicolae, fratele mai mic al lui Carol al II-lea. Prințul Nicolae nu a locuit niciodată în acest palat, iar în 1937, datorită unor neînțelegeri cu Carol al II-lea, fratele lui, Prințul Nicolae a fost dezmoștenit și exilat. În perioada celul de-al II-lea război mondial, palatul a fost locuit de mareșalul Ion Antonescu și, mai târziu, de liderul comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej. În anii ’70, Palatul Snagov este reconstuit în stil brâncovenesc și mobilat în stil baroc la ordinul familiei Ceaușescu pentru a fi folosit ca resedință pentru întâlnirile cu miniști sau organizarea unor evenimente. Familia Ceaușescu nu a locuit niciodată în palat, ci peste lac, într-un complex de case. Complexul a fost completat cu un ponton special construit pentru acostarea vaporului ce transporta cuplul prezidențial de la vilă la Palatul Snagov. Extinderea palatului a fost făcută după planurile profesorului Nicolae Vlădescu și a durat aproape șapte ani. Din palatul original s-au mai păstrat doar intrarea, holul și scara care duce la etaj.

DSC01194

După câteva plimbări în jurul palatului am hotărât să vizităm interiorul. Chiar de la intrare rămâi impresionat de mobilier și de decorațiunile de lux rămase neatinse încă din perioada comunistă. Într-un dormitor am văzut tablouri semnate de Nicolae Grigorescu, iar în baie vei avea ocazia să te uiți în oglinzi cu cristal de Murano. Unele încăperi au mobilierul de cireș, pereții sunt îmbrăcați în mătase fină, iar unele accesorii sunt poleite din aur. Paturile sunt generoase și foarte confortabile, candelabrele sunt împodobite cu cristale de murano sau de aur, iar șamineul din dormitorul de seară este din marmură. În toate camerele veți vedea foarte multe obiecte de artă: statuete, tablouri, hărți, cărți, etc.

12

Unde se află Palatul Snagov?

Palatul Snagov se află pe malul lacului Snagov, comuna Snagov, județul Ilfov. Venind dinspre București, la aproximativ 2 kilometri de la intrarea în Ciolpani faceți dreapta, către Palatul Snagov sau terasa El Capitan. Șoseaua traversează pădurea până la lacul Snagov. După aproximativ 4 kilometri ajungeți la intersecția cu drumul către Palatul Snagov (la stânga).

Palatul Snagov

Galerie foto:

1233a44a4b56788a91011121313a13b13c1617

Text&Foto: Mircea Mitrofan

Reclame

10 gânduri despre “O vizită la Palatul Snagov

 1. Am fost azi la palat si nici vorba sa poti intra, iar cei de la hanul Vlasiei au zis ca este inchis pt vizitatori de ceva vreme. Probabil ca vizitarea se poate face intr-un cadru organizat, noi am fost doi adulti si un copil la o plimbare de duminica dupaamiaza.

  Apreciază

  1. Da, aveți dreptate. Nu este deschis pentru vizitatori. Eu am fost cu un grup organizat, cu planificare din timp. Încercați să sunați dacă vreți neapărat să mergeți. Toate cele bune!

   Apreciază

 2. Bună ziua,
  Astazi,17.06.2019,am vrut împreună cu un grup de prieteni sa vizitam Palatul Snagov. Am ajuns la o intersecție unde la dreapta ajungeam spre clubul nautic, în fata spre cele 2 locații „hanul vlasiei” și încă unul, iar în stânga GPS ul arata spre Palatul Snagov. Aici însă am fost intampinati de nenumărate semne cu acces interzis. Ce se întâmplă? Știam ca acest palat se poate vizita. Am ajuns noi cumva pe o ruta greșită? Va rog sa îmi spuneți dacă acest palat se poate vizita sau nu, și dacă da, care este strada/adresa de acces. Mulțumesc!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.