Cazare la 3 stele în Tallinn

Nõmme, TALLINN – 

Am fost la Tallinn în perioada „Nopților albe”, un fenomen ciudat care nu te lasă să dormi absolut deloc pentru că soarele apare pe cer între ora 1 și 2 dimineața. N-am închis un ochi toată noaptea pentru că soarele ardea ca în miezul zilei în România. 

În Estonia ne-am cazat la un hotel de trei stele situat într-o regiune suburbană a orașului Tallinn. Este vorba despre Hotelul Dzingel*** din districtul Nõmme, cea mai liniștită și verde regiune a orașului Tallinn. Locul e cu totul special, cu multe păduri de conifere, lacuri întinse și rezervații naturale de o frumusețe încântătoare. Pe străzile din Nõmme nu prea vezi mașini circulând, casele de lemn sunt răsfirate una de alta, spațiile verzi sunt frumos amenajate, localnicii sunt scumpi la vedere, vremea este răcoroasă, iar în aer se simte mirosul puternic de brad. Trebuie să ajungeți neapărat la Tallinn și să stați măcar un weekend la Hotelul Dzingel. Din Tallinn se ajunge foarte ușor la Dzingel. Din Centrul istoric al orașului ajungeți la hotel cu autobuzul 5.

1

Hotelul Dzingel*** din cartierul Nõmme al orașului Tallinn a fost deschis în februarie 1995. Hotelul oferă oaspeților 310 camere spațioase și bine amenajate, un restaurant cu 260 de locuri, un bar, șase săli de conferințe de diferite mărimi, o piscină, o saună finlandeză, un salon de frumusețe, o sală de fitness, un loc de joacă pentru copii, parcare, un magazin de suveniruri, schimba valutar, spălătorie și sală de biliard. O noapte de cazare te costă 44 euro într-o cameră single și 53 de euro într-o cameră dublă. Hotelul Dzingel se află într-un loc liniștit, foarte aproape de rezervația naturală Nõmme-Mustamäe și lacurile Ülemiste, Männiku și Raku. Hotelul este situat la o distanță de 8,5 kilometri de Centrul istoric al orașului, 8,3 kilometri din Aeroportul Tallinn și la 10,9 km de portul de pasageri.

IMG_8391

Am stat în camera 613, un single fără balcon, dar cu vederi panoramice spre o pădure întinsă de conifere. În cameră am avut toate condițiile: multă căldură, câteva dulapuri, un pat confortabil, televizor, telefon, minibar, o oglindă de mari dimensiuni, un tablou cu Marea Baltică și acces gratuit la internet. Baia era simplă, curată, cu prosoape moi și lucruri de igienă personală (săpun și șampon). Ca să fiu sincer nu prea m-am odihnit în acest hotel datorită „Nopților Albe”, un fenomen natural care are loc în țările nordice în perioada lunilor mai și iunie. Soarele strălucește cu putere în toiul nopții și ai mereu senzația că ziua nu se mai termină niciodată. În prima noapte am stat la geam ore întregi admirând pădurea de conifere.

0

Restaurantul hotelului Grill 89 se află la parter și are o capacitate de 250 de locuri. Acesta oferă o gamă largă de mâncăruri din bucătăria tradițională estonă și europeană. Dacă ajungeți în Estonia trebuie să încercați neapărat următoarele specialități autentice din bucătăria estonă: Leib (pâine neagră), Sprotid (conservă de hering), Sült (un fel de tobă din carne de porc), Verivorst (cârnați cu sânge), Harnesupp (supă de mazăre), Seajalg (picioare de porc fierte), Kama (cereale uscate, un amestec de mazăre și lapte acru), Mulgipuder (terci de ovăz cu cartofi și carne grasă prăjită), Soola oad (fasole fiartă și sărată servită rece), Peipsi tint (pește din Lacul Peipsi). Trebuie să știți că estonienii iubesc pâinea neagră, numită Leib. Printre băuturile preferate ale localnicilor se numără: vodka (Viru Valge, Kihnu Mark), berea (Viru, Saku Brewery, A.Le Coq) și cvasul.

1

Unde se află Hotelul Dzingel***?

Hotelul Dzingel se află în districtul Nõmme, cartierul verde la orașului Tallinn. Hotelul este situat la o distanță de aproximativ 20 minute de mers cu mașina de Centrul istoric din Tallinn, de portul de pasageri și aeroport.

Hotel_Dzingel_map

Galerie foto:

00010111a1b23456788a8b99a9b101112132020a21

Text&Foto: Mircea Mitrofan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.