Helsinki: O catedrală de 150 de ani

Helsinki, FINLANDA – 

Astăzi vom vizita una dintre cele mai impresionante catedrale din Finlanda. Este vorba despre Catedrala Uspenski din orașul Helsinki, construită în urmă cu 150 de ani. 

Sunt în capitala Finlandei, la Helsinki. Străzile nu sunt animate. Plouă și e frig, iar localnicii stau închiși în casă. Afară sunt 17 grade cu plus, dar nu simțim căldura din cauza vântului. Marea majoritate a turiștilor sunt bine îmbrăcați. Din când în când vezi circulând tramvaiele, autobuzele și bicicliștii. Ghidul ne anunță că ajungem în scurt timp la una dintre cele mai frumoase catedrale din oraș. Străzile sunt ude și strălucesc când apare soarele. Urcăm un drum în rampă și ajungem în câteva minute la o frumoasă construcție din cărămidă roșie. Suntem în curtea Catedralei Uspenski din Helsinki. Din păcate este închisă, dar suntem impresionați de arhitectura și înălțimea considerabilă a lăcașului.

1

Catedrala Uspenski se află pe un deal al peninsulei Katajanokka din orașul Helsinki, Finlanda. Catedrala a fost construită în perioada anilor 1862-1868 și proiectată de arhitectul rus Alexei Gornostaev. Această catedrală ortodoxă din orașul Helsinki poartă hramul Adormirii Maicii Domnului. Stilul arhitectural al catedralei este bizantino-rus, cu influențe din arhitectura apuseană. Lăcașul are 13 turle terminate în domuri aurite. În interior există o colecție valoroasă de icoane, una dintre ele fiind icoana Sfantului Mare Ierarh Nicolae, făcătoare de minuni. În timpul verii, slujbele sunt ținute sâmbătă în intervalul orar 9:30 – 16:00 și duminică între 12:00 și 15:00.

3

Ne învărtim de câteva ori în jurul catedralei și facem câteva fotografii. Ne bucură apariția soarelui, dar nu pentru mult timp. Rămânem impresionați de panorama spectaculoasă spre Catedrala Helsinki din Piața Senatului. Coborâm treptele și ajungem în curtea spațioasă a catedralei. Sunt câteva grupuri de turiști chinezi care își fac fotografii. Înainte de a pleca, am dat peste un pescăruș zgribulit. M-am apropiat foarte încet și l-am fotografiat. Dacă aveți mai mult timp la dispoziție să știți că lângă Catedrala Uspenski se află Parcul Tove, Janssonin, Portul turistic, SkyWheel Helsinki, Love Bridge și câteva restaurante cu bucătărie rusească și finlandeză.

2

Unde se află Catedrala Uspenski?

Catedrala Uspenski se află în orașul Helsinki, Finlanda.

Uspenski_Catedrala_map

Am fost în Finlanda cu agenția de turism Holiday Boutique.

Galerie foto:

01233q4567891011121315161718

Text&Foto: Mircea Mitrofan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.