De ce am revenit la Palatul Buckingham?

Londra, MAREA BRITANIE – 

În toamna anului 2017 am fost la Palatul Buckingham, dar nu am văzut mare lucru pentru că era înghesuială. Ajunsesem pe la miezul zilei, atunci când avea loc schimbarea gărzii, iar întreaga zonă era plină cu turiști. În acest an însă, am avut ceva mai mult noroc pentru că am venit mai târziu și am reușit să mă plimb în voie câteva ore bune și să văd împrejurimile palatului. 

Cel mai mult mă bucur că am avut parte de o zi frumoasă, cu mult soare și un cer albastru fără nori. E greu să prinzi vreme bună la Londra, mai ales atunci când pleci iarna într-o vacanță. Chiar dacă am fost la sfârșitul lui decembrie, parcurile din Londra erau verzi, cu multe flori și cu păsări pe lacuri. Mă așteptam să fie mai frig, dar m-am bucurat că am avut parte de o vreme mai caldă decât la București. Când am ajuns la Buckingham nu era multă lume, doar câteva grupuri de turiști făcându-și poze la porțile impresionante ale palatului. Bulevardele din apropiere nu erau blocate, așa cum se întâmplaseră anul trecut, iar din când în când vedeai taxiurile Black Cab care treceau în viteză prin fața palatului regal. Ne plimbam liniștiți pe alei și făceam poze palatului și spațiilor verzi frumos amenajate. Ceva mai aglomerat era zona de lângă Memorialul Victoria, un monument dedicat Reginei Victoria, cea care a avut o domnie de 64 de ani peste Regatul Unit.

1

Palatul Buckingham este reședința principală din Londra a monarhilor britanici. A fost construit în anul 1705 pentru Ducele Buckingham, iar în anul 1761 a fost cumpărat de Regele George al III-lea pentru Regina Charlotte, devenind „Casa Reginei”. A devenit oficial Palat Regal la urcarea pe tron a Reginei Victoria în anul 1837, fiind reședința permanentă a monarhului. Palatul are 600 de camere, apartamente oficiale, săli de bal, camere de muzică, camere de ceai, biblioteca. Grădinile reședinței regale se întind pe o suprafață de 30 ha. Palatul Buckingham este deschis în fiecare zi de la ora 9:30 până la 19:00. Un bilet de intrare costă 19 lire.

2

După ce ne-am plimbat pe aleile din fața palatului ne-am oprit la un panou cu informații despre istoria reședinței oficiale regale și despre Memorialul Victoria. Mi s-a părut foarte interesant faptul că respectivul panou putea fi citit și de nevăzători, având textul scris în limbajul Braille. Ne-a plăcut să stăm pe Spur Road, ceva mai mult departe de palat, ca să admirăm panorama și împrejurimile. Cel mai potrivit loc a fost pe malul lacului din Parcul St. James, situat lângă Palatul Buckingham. După ce am vizitat The Qeen’s Gallery, situată în imediata apropiere de palat, am luat-o pe bulevardul The Mall. Ulterior am intrat pe o alee din Parcul St. James, traversând Blue Bridge și ajungând în final în zona Palatului și Abației Westminester.

Galerie foto:

102233a45678910111213

Text&Foto: Mircea Mitrofan

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.